Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel je už dávno za zenitem

Vettel je už dávno za zenitem

Jordan Astonu vyčítá Pérezovo propuštění

Do všeobecného (alespoň ve Velké Británii) nadšení z příchodu Sebastiana Vettela do týmu Aston Martin hodil vidle Eddie Jordan. Někdejší šéf stejnojmenné stáje a nyní břitký (a také leckdy mimo mísu se nacházející) komentátor dění ve formuli 1 naopak vidí jeho angažování jako velikou chybu.

Jeho poslední dva roky ve Ferrari, kdy se poměřoval s Charlesem Leclerkem, byly jedna velká bída,“ prohlásil na webu F1-insider. Domnívá se, že čtyřnásobný světový šampion je sice stále velmi kvalitním pilotem, jenže už překonal svůj zenit a jeho forma má setrvale klesající tendenci. 

Eddie Jordan se zase jednou důrazně přihlásil o slovo. Foto: Silverstone GP

Já bych se rozhodně pokoušel udržet Péreze,“ konstatoval na adresu Racing Pointu, respektive Aston Martinu. Red Bull jeho získáním nesmírně posílil. „Je to vynikající borec. Zejména v závodech určitě naplní očekávání, která do něj Red Bull vkládá,“ dodal přesvědčivě.

Naopak spojení Stroll – Vettel podle Jordana v žádném případě nebude fungovat. Kanaďan svému kolegovi v ničem nepomůže, protože jeho výkonnost je proměnlivá jako jarní počasí – někdy je dobrý, jindy zase extrémně špatný.

Zdroj: F1-insider, úvodní foto: Aston Martin