Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Již v Kentucky uvidíme v IndyCar Push-to-Pass!

Již v Kentucky uvidíme v IndyCar Push-to-Pass!

IndyCar adoptuje další vymoženost série ChampCar! Potvrzeno!

Že se v IndyCar poslední dobou málo předjíždí, to je fakt. Závod v Torontu byl sice světlou výjimkou, ale nebýt předjížděcího manévru Helia Castronevese na Scotta Dixona, tak bychom pořádné předjíždění v Edmontonu zase neviděli. Katastrofou byly především poslední oválové závody v Richmondu, Texasu a Kansasu. Žádná sláva co do předjíždění nebyl ani podnik ve Watkins Glen. Již dříve bylo oznámeno, že IndyCar uvolňuje aerodynamická pravidla s platností od závodu v Kentucky nastávající sobotu.
Včera odpoledne novinář Curt Cavin, který se v prostředí amerických formulí pohybuje už spousty let, přišel s informací, že od závodu v Kentucky uvidíme na volantech vozů IndyCar nové tlačítko. Stisknutím magického čudlíku získá pilot 5 až 20 koňských sil k dobru (v závislosti na aktuálně nastavené palivové směsi) po dobu 12 sekund. Systém se následně bude dalších 10 sekund nabíjet, než jej jezdec bude moci použít znovu. Na rozdíl od neomezeného systému KERS vozů formule 1 bude P2P možné využít dvacetkrát za závod. Zprávu dnes potvrdil i server Indycar.com
Tlačítko, které přidá výkon motoru, jsme viděli i v sérii ChampCar. Motorům Cosworth přidalo tlačítko 50 koňských sil. Jedno použití bylo limitováno časovým intervalem 13 sekund. Celkově měl jezdec k dispozici 60 sekund na využití systému Power toPass.
Po pravidlu povinně využívat na okruzích červené alternativní pneumatiky je Push-to-Pass dalším charakteristickým znakem série ChampCar, který po jejím bankrotu přebírá IndyCar. Systém Push-to-Pass vyvinul dodavatel motorů japonská Honda a letos na začátku léta jej otestovali v Chicagu Scott Dixon a Tony Kanaan.