Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Conquest Racing ještě letos uvidíme

Conquest Racing ještě letos uvidíme

Matsuura pojede v Japonsku, Philippe možná v Sonomě a Homesteadu

Závod v Motegi táhne domácí jezdce. Již před sezónou si zajistil místo právě pro tento závod Američan japonského původu Roger Yasukawa. O tom, že se bývalý nováček roku IndyCar Kosuke Matsuura snaží získat pro Motegi závodní sedačku, jsme informovali okolo závodu v Iowě. Jeho snaha byla nyní úspěšná a Matsuura si zajistil místo v týmu Erica Blachelarta.
Conquest Racing se po závodě v Edmontonu rozešel s Alexem Taglianim, který před Edmontem při závodě v Torontu šahal po vítězství. Nakonec díky nehodě Eda Carpentera a Grahama Rahala byly uzavřeny boxy v pro Taglianiho nejnevhodnější chvíli a Kanaďan dojel až na deváté příčce.
Díky časté absenci v závodech přišel Blachelart o možnost, získat od vedení Indy Racing League finanční podporu 1,24 milionů dolarů. Přesto bychom měli vidět Conquest i v dalších dvou závodech, a to sice v kalifornské Sonomě a floridském Homesteadu. K týmu, ve kterém odjezdil v ChampCar 21 závodů v jedné celé a dvou neúplných sezónách, by se měl vrátit Francouz Nelson Philippe. Jeho mladší bratr Richard zkouší štěstí ve Firestone IndyLights, kde mu patří průběžné 13. místo, přestože tři závody vynechal. Nejlepším Richardovým výsledkem jsou dvě druhá místa.
Philippův start prozatím nebyl oficiálně potvrzen, stejně tak není jisté, kdo by měl jeho vůz sponzorovat. Letošní sponzor stáje Conquest Racing, promotér závodu v Edmontonu, zřejmě těžko. Matsuuru v Motegi bude sponzorovat firma CLICK Securities.