Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jezdecká rošáda dokonána, Oriol Servia se vrací

Jezdecká rošáda dokonána, Oriol Servia se vrací

Doornbos se vrací k HVM Racing, Philippe potvrzen u Conqest Racing

Robert Doornbos svým odchodem od stáje Newman/Haas/Lanigan Racing umožnil návrat zkušeného Španěla Servii do kolotoče IndyCar Series a to rovnou do týmu, se kterým zaznamenal v sérii ChampCar své největší úspěchy. Servia zaskakoval u N/H/L Racing v roce 2005 za zraněného Bruna Junqueiru. S týmem startoval v 11 závodech a z toho 7 krát skončil na stupních vítězů, včetně svého jediného vítězství v ChampCar při závodě v Montrealu. V konečném pořadí skončil druhý za Sebastienem Bourdaisem.
„Z mnoha důvodů jsem touto příležitostí nadšen,“ prozradil Servia, „zaprvé, jsem rád, že jsem zpátky v kokpitu, kam patřím. Zadruhé, znovu mě to spojí s týmem, se kterým jsem zažil největší úspěchy ve své kariéře.“ Servia dále připomněl, že posledně se k týmu také připojil na poslední chvíli a hned z toho bylo třetí místo v Milwaukee. Dále Španěl poděkoval Carlu Haasovi a Miku Laniganovi (spolumajitelům stáje) a slíbil, že jejich důvěru nezklame.
Doposud však není jisté, zda Servia pojede v celém zbytku sezóny, či jen při závodě v Mid-Ohiu.
Robert Doornbos má nejen jisté místo pro zbytek sezóny, ale stáji HVM Racing podepsal rovnou i pro příští ročník! Doornbos si to může dovolit, neboť jeho aktivity financuje jeho rodina. Proto není problém startovat s vozem bez jediného sponzora. Bočnicím oranžovočerného monopostu by měl dominovat název stáje.
Doornbos závodil pro HVM v sérii ChampCar sponzorovaný Paulem Stoddartem. Tým tehdy závodil pod názvem Minardi Team USA. Doornbos pro stáj získal dvě vítězství, v celkovém pořadí šampionátu skončil třetí za Bourdaisem a Wilsonem a připsal si titul Nováček roku. O stejnou trofej nyní soupeří v IndyCar s Raphaelem Matosem. Před závodem v Mid-Ohiu má Doornbos náskok o jediný bod!
„Jsem velmi šťastný, že se znovu spojím s Keithem Wigginsem (majitel stáje) a Michaelem Cannonem (závodní inženýr) a stájí HVM Racing. S tímto týmem jsem byl velmi úspěšný v roce 2007. Mým cílem je se znovu stát Nováčkem roku s tímto mladým a ctižádostivým týmem. Chtěl bych poděkovat Kiethovi za jeho důvěru v mé jezdecké schopnosti a těším se na první závod pro HVM,“ píše Doornbos v tiskovém prohlášení.
Poslední dnešní novinkou je potvrzení Nelsona Philippeho pro závody v Sonomě a Homesteadu u stáje Conquest Racing. Philippe zřejmě znovu usedne do zeleného vozu „I drive green“, se kterým startoval v Indianapolis za stáj HVM. Philippe pojede jen ve dvou závodech z toho důvodu, aby se v příštím ročníku mohl ucházet o titul Nováčka roku. Pokud se spolupráce s Blachelartovou stájí ukáže být plodnou, nejspíše se Francouz v příštím ročníku znovu posadí do jejich vozu.