Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mario Moraes nepojede v Mid-Ohiu

Mario Moraes nepojede v Mid-Ohiu

Důvodem je úmrtí jezdcova otce

Smutná zpráva přišla včera z Brazílie. Čtyři dni po svých jednapadesátých narozeninách zemřel na rakovinu Mario Ermirio de Moraes, otec stejnojmenného jezdce stáje KV Racing Technology. Pan Moraes zemřel v nemocnici Hospital Beneficencia Portuguesa. V nemocnici, která je známá poskytováním bezplatného ošetření i obyvatelům žijícím pod hranicí chudoby a které šéfuje jeho otec pan Antonio Moraes, Mariův dědeček, současně také prezident Votorantim Group a nejbohatší muž v Jižní Americe.
Pohřeb pana Moraese by se měl konat dnes v 15:30 místního času na hřbitově v Sao Paulu. Podle brazilské televize Bandeirantes uvolnila stáj KV Racing Technology Maria pro tento víkend. Není jasné, kdo a případně jestli vůbec někdo v Mid-Ohiu Maria Moraese nahradí. Je spíš pravděpodobné, že stáj KV Racing Technology vůbec neuvidíme, ačkoliv Paul Tracy na této trati v minulosti byl úspěšný a KV Racing pro něj má vyrobenou sedačku.
Majitelé stáje KV Racing Jimmy Vasser a Kevin Kalkhoven vydali následující prohlášení:
„Jménem celé stáje KV Racing Technology chceme vyjádřit naší nejhlubší soustrast paní Nidie Marii Faustino de Moraes, Mariovi, jeho sestrám Fabianě a Natalii a celé rodině nad jejich ztrátou.“
K vyjádření nejhlubší soustrasti se i my připojujeme.