Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vyhraje Michael Schumacher? Ross Brawn to nevylučuje

Vyhraje Michael Schumacher? Ross Brawn to nevylučuje

Kámen úrazu ale vidí v bezdrážkových pneumatikách.

Ross Brawn je přesvědčen, že by Michael Schumache mohl zvítězit v některém z letošních závodů, pokud bude Ferrari dostatečně konkurenceschopné.

Sedminásobný mistr světa se do kolotoče mistrovství světa vrátí v evropské velké ceně ve Valencii, když nahradí zraněného Felipeho Massu.

Schumacher dosud neřídil letošní F60 a navíc nikdy nejel na městské trati ve Valencii.

Ale Brawn, který stál za tituly Michaela Schumachera u Ferrari, si je jistý, že bývalý šampion bude konkurenceschopný.

"Jsem přesvědčen, že bude (silný)." řekl Brawn pro Gazzetta dello Sport. "Stále si pamatuji na jeho skvělý závod v Brazílii v roce 2006.

Jistě, je zřejmé, že se musí seznámit s autem, ale jsem si jistý, že pokud nevyhraje jeden ze zbývajicích závodů sezóny, nebude to jeho chyba, bude to kvůli tomu, že Ferrari nebude v pozici, ze které by mohlo vyhrát.

Po Massově ošklivé nehodě pro něj bylo přirozené říct ano, když ho jeho starý tým potřebuje. Podle mého názoru je tu také další aspekt ke zvážení - fakt, že je to na omezenou dobu.

Myslím tím, že se Michael vrací se svou obvyklou odhodlaností a seriózností, ale především s úmyslem pobavit se. Osobně připouštím, že jsem nadšený a nemůžu se dočkat, až ho opět uvidím v práci."


Brawn také myslí, že bezdrážkové pneumatiky budou pro Schumachera největší neznámou, přesto to ale podle šéfa Brawnu pro Němce nebude velký problém.

"Formule 1 se, co se týče řízení, příliš nezměnila." řekl Brawn. "Největší problém, kterému bude Michael čelit, jsou hladké pneumatiky. Ale není to nevýhoda, protože s těmito pneumatikami je chování vozu mnohem předvídatelnější.

Je pravda, že Valencii nezná, ale simulátor by mu měl pomoct."