Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Letošní nová pravidla nefungují, říká Domenicali

Letošní nová pravidla nefungují, říká Domenicali

Promíchalo se rozložení sil, ale předjíždění to nepomohlo.

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali zkritizoval pro letošek nové technické regule, které měly v první řadě usnadnit předjíždění, což se ale nestalo. Formule 1 proto musí v tomto směru do budoucna udělat víc.

Letošní monoposty formule 1 se už na první pohled velice výrazně odlišují od těch loňských, což je následkem dramatických změn v technických regulích. Tyto změny sice významně zamíchaly rozložením sil ve startovním poli a dopomohly k tomu, že jsou rozdíly mezi jednotlivými týmy velice malé, ale svůj původní cíl splnit nedokázaly, nijak výrazně se nezlepšily možnosti k předjíždění.

"Myslím, že pravidla byla pro rok 2009 změněna proto, aby se lépe předjíždělo, to byl jejich hlavní princip." řekl Domenicali.

"Musím říct, že když se podíváte na závody, cíle dosud skutečně nebylo dosaženo. Znamená to tedy, že když se zavádí změny pravidel, než něco uděláte, je velice důležité zajistit, aby cíle, kterých chceme dosáhnout, byly skutečně splněny.

To, čeho bylo dosaženo, je fakt, že máme jiné rozložení sil, jiná auta jsou více konkurenceschopná a to je jistě jediná věc, kterou mohu k novým pravidlům říci."