Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alex Tagliani se příští rok vrátí do IndyCar s vlastním týmem

Alex Tagliani se příští rok vrátí do IndyCar s vlastním týmem

Kanaďan odkoupil vybavení od krajana Martyho Rotha.

O čtyři závodní a jednu předváděcí Dallaru se rozrostl vozový park Alexe Taglianiho. Prozatím tajný kanadský sponzor pomohl zkušenému jezdci odkoupit vybavení stáje Martyho Rotha. Oficiálně bude vznik týmu oznámen na tiskové konferenci v pátek 28. srpna během závodního víkendu v Chicagu. Sponzor bude odtajněn později, pravděpodobně v únoru příštího roku u příležitosti výstavy automobilů v Montrealu.
Taglianimu se podařilo nalákat do svého týmu dva kvalitní a zkušené zaměstnance. Pozici manažera stáje zaujme Rob Edwards, který pracoval jako manažer stáje či závodní inženýr pro stáj Walker Racing šestnáct let. Provoz týmu po stránce komerčních záležitostí bude mít na starost Jim Freudenberg, bývalý generální manažer stáje Kelley Racing. Na pozici závodního inženýra by Tagliani rád přivedl Brandona Frye, s nímž pracoval během angažmá u Conquest Racing. Fry v minulosti pracoval u Derricka Walkera s Robem Edwardsem. Podle svých slov se dosud Fry nerozhodl, kde v příštím ročníku zakotví.
Během závodu v Edmontonu Tagliani naznačil, že má v plánu nasazovat v „několika“ sezónách pouze jeden vůz pro sebe. V budoucnu by Taglianiho měl v závodním kokpitu nahradit nějaký talentovaný kanadský jezdec. Alex však nevyloučil, že by do pětistovky v Indianapolis mohl nasadit další vůz.