Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alex Lloyd by rád zakotvil u Newman/Haas/Lanigan Racing

Alex Lloyd by rád zakotvil u Newman/Haas/Lanigan Racing

Lloyd by mohl na poslední tři závody nahradit Oriola Serviu.

Dostat se do IndyCar v době sjednocení amerických formulových sérií bylo prakticky nemožné. Už už to vypadalo, že by Alex Lloyd mohl získat závodní sedačku ve třetím voze Chipa Ganassiho, ale po sjednocení se všechny Lloydovy šance na závodní sedačku pro loňskou sezónu rozplynuly. Lloyd startoval pouze v pětistovce v Indianapolis. Letos se z NASCARu přesunul do IndyCar Dario Franchitti a na Lloyda tak zbyl opět pouze start v pětistovce. Letos v létě to konečně začalo vypadat, že by Ganassi mohl nasazovat v příštím ročníku tři vozy, jenže místo by opět neměl získat Lloyd, ale Danica Patrick. Po uveřejnění zprávy, že Patrick a Ganassi jsou blízko dohodě, opustil Lloyd Ganassiho stáj.
V posledním týdnu se objevily zprávy, že by Lloyd měl nastoupit na poslední tři závody ve voze N/H/L Racing. Prvních dvanáct závodů odjel ve voze s číslem 06 Robert Doornbos, ten se před závodem v Mid-Ohiu přesunul do stáje HVM Racing. V Mid-Ohiu a v Sonomě vůz převzal zkušený Španěl Oriol Servia. Servia ale nemá místo jisté a vítěz juniorské série IndyLights (respektive její předchůdkyně Indy Pro Series) dal otevřeně najevo, že místo v jedné z nejlepších stájí historie amerického formulového závodění jej zajímá. Lloyd to ale se ziskem případného angažmá nebude mít jednoduché. Není totiž vyloučeno, že se v příštím roce vrátí do IndyCar Sebastien Bourdais a není moc těžké odhadnout, do které stáje by jeho kroky případně vedly.
Alex Lloyd se pro magazín Autosport vyjádřil následovně: „Jednali jsme s týmy o sezóně 2010, ale by skvělé jít do posezónní přestávky s nějakými zkušenostmi. Snažili jsme se tam (u Ganassiho) něco vyjednat, ale nevzešlo z toho nic, v co jsme doufali. Bylo v tom spousta zklamání, které jsem nemohl ovlivnit a opuštění Ganassiho znamená, že budu okamžitě moci skočit do auta, pokud se naskytne šance.“