Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sarah Fisher dostala dárek – nový monopost

Sarah Fisher dostala dárek – nový monopost

Američanka si tak během víkendu bude moci dovolit víc riskovat

Jeden z nejhezčích dárků v životě si dnes rozbalila závodnice a majitelka stejnojmenné stáje. Když Sarah přivedli se zavázanýma očima do místnosti, kde byl zaparkován nový monopost, čekal na její první reakci dav sestávající z její rodiny a novinářů. Z pohledu na šedý monokok s červenou mašlí vyhrkly Sarah do očí slzy.
Tým tak poprvé ve své dvouleté historii bude vstupovat do závodu s náhradním vozem. A nejen to. Současná Dallara stáje Sarah Fisher Racing je sedm let stará, kdežto darovaný monopost na závodní trať doposud nevyjel. Byl vyroben v roce 2009 a pořizovací cena je odhadována na 300 000 dolarů. Sarah jej pořídil její dlouhodobý sponzor, naftařská firma Hartman Oil.
„Sarah považuji za přítele,“ řekl Willis Hartman, majitel společnosti, „jsem si jistý, že bych mohl napsat šek a sponzorovat jiné závodní jezdce, ale vztah k Sarah je víc, než vztah k jezdci či majiteli stáje. Poznal jsem ji jako velmi zajímavou a inteligentní osobu. Je prostě jedinečná osobnost. Jsou to lidé jako Sarah, kteří dělají tento svět lepším. Prožil jsem skvělý život a nyní je na mě, abych předal trochu štěstí, které jsem měl, jiným.“
Druhé šasi dává týmu dosud nevídané možnosti. Poprvé se Sarah v novém monopostu představí při posledním letošním v závodě ve floridském Homesteadu. Předtím Sarah uvidíme ještě v závodě v Chicagu, kde ale bude řídit stávající monopost. Náhradní vůz by měl umožnit Sarah startovat příští rok i na krátkých oválech, tedy hlavně v Iowě, kde se o nutnosti mít náhradní stroj letos přesvědčil Marco Andretti. Tento týden by její stáj navíc měla oznámit příchod nového sponzora. Příští rok to tedy se Sarah Fisher vypadá velmi dobře a s největší pravděpodobností bychom Sarah měli vidět na všech oválech příští sezóny. Sarah naznačila možnost nasazení obou monopostů do příští pětistovky v Indianapolis.