Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren přijel do Valencie obohacen o nové součástky

McLaren přijel do Valencie obohacen o nové součástky

Po vítězství v Maďarsku si tým slibuje další prvenství.

Týmu McLaren, který by rád tento víkend ve Valencii vyhrál druhý závod v řadě, by mohly pomoci nové části vozu, které do Španělska přivezl. McLaren má připraveno nové přední křídlo, zadní část podlahy a KERS, který je nyní podle týmu velkou výhodou.

Dosud poslední zlepšení pomohlo Lewisi Hamiltonovi k prvnímu letošnímu vítězství pro Mclaren před letní přestávkou ve Velké ceně Maďarska a je tu velká naděje, že by i tentokrát mohl dosáhnout skvělého výsledku.

Týmový šéf Martin Whitmarsh poodhalil, že vylepšení by měla být Lewisem Hamiltonem a Heikkim Kovalainenem vyzkoušena odděleně již v prvním volném tréninku na Velkou cenu Evropy.

"Pro nadcházející víkend máme nový systém předního křídla, které snad přinese lepší výkonnost." řekl Whitmarsh.

"Jak uvidíte, v prvním tréninku bude na jednom autě, zatímco nová zadní část podlahy bude v prvním tréninku na tom druhém voze. Potřebujeme přesnou odezvu nového předního křídla a modifikací zadní části podlahy, aby byly do druhého tréninku oba vozy srovnány na stejnou specifikaci."

Whitmarsh věří, že KERS by nyní díky novým vylepšením mohl zasadit rozhodující úder, když je teď MP4-24 tak blízko čelu pole.

"Nyní není žádných pochyb, že KERS je výhodou. Potenciálně máme malou výhodu v čase na kolo, výhodu v bránění a předjíždění, a určitě, když se můžeme dostat blízko čela startovního roštu, i výhodu na startu.

Na začátku roku jsme upřímně byli příliš hluboko na roštu, abychom byli schopni využít výhody na startu, kterou by nám KERS měl dávat. Nyní vše zapadá do sebe, je to výhoda a opravdu zajímavá technická výzva pro každého z týmu a piloty."