Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica neví, co má od Spa očekávat

Kubica neví, co má od Spa očekávat

Je rád za každý bod, který získá.

Robert Kubica řekl, že není možné předpovídat, zda bude BMW schopno zopakovat slibný výkon z evropské velké ceny i tento víkend ve Spa.

Kubica ve Valencii dosáhl jednoho z nejlepších výsledků sezóny, když si odvezl jeden bod za osmé místo, ale potvrdil, že mohl skončit lépe, kdyby lépe zvládl kvalifikaci. Kvůli odlišnému charakteru tratě ve Spa Kubica neví, co může očekávat.

"Myslím, že jsou tu některé faktory, které pro nás ve Valencii hrály, jako malá vylepšení na voze a také charakteristika tratě." řekl Kubica.

"Samozřejmě i teplota. Musíme zde sledovat, jak se bude auto chovat. Samozřejmě, bylo by velmi dobré tady ve Spa přinejmenším zopakovat výkon z Valencie, ale mohlo by to vypadat úplně jinak, takže opravdu nevím, co očekávat."

Jezdec BMW připustil, že zisk bodu je pro něj takovým úspěchem, jako pódium v roce 2008. Doposud v letošních jedenácti závodech totiž získal pouze tři.

"Vždy je dobré, když máte dobrý závod, obzvlášť v tak těžké sezóně." řekl. "Myslím ale, že v těchto dnech je bod jako stupně vítězů v loňské sezóně, takže si myslím, že jsme odjeli dobrý závod.

Bohužel kvalifikace mě stála více bodů, dva, možná tři, protože rychlost v závodě byla celkem dobrá. V kvalifikaci jsme ale nedokázali zajet pořádné kolo."