Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Misto Fisichelly pojede ve voze Force India Vitantonio Liuzzi

Misto Fisichelly pojede ve voze Force India Vitantonio Liuzzi

"Nemůžu se dočkat, až se vrátím do závodního auta."

Tým Force India odtajnil, kdo pojede místo Giancarla Fisichelly další závody po boku Adriana Sutila. Bude to její třetí jezdec Vitantonio Liuzzi.

Fisichella odešel z týmu minulý týden, když zamířil do Ferrari a bylo pravděpodobné, že jej nahradí právě jeho krajan Liuzzi.

"Jsem rád, že můžu dát Toniovi příležitost vrátit se zpět do závodní sedačky, vím, že o to usiloval už v posledních dvou letech," řekl šéf Force India Vidžaj Mallya.

"Force India je nyní ve velmi konkurenceschopné pozici a potřebujeme jezdce, který bude v tomto tempu pokračovat. Tohle bude pro Tonia šance ukázat celému týmu a ostatním, že je zodpovědný, rychlý a zhostí se toho jako profesionál a jsem si jistý, že se této příležitosti chopí."

Poslední závod ve formuli 1 tento osmadvacetiletý Ital absolvoval na konci sezóny 2007 a od loňského listopadu závodní auto netestoval.

Ital je nicméně optimistický v tom, že bude schopen odvést dobrou práci a pokračovat v impozantním výkonu Force India.

"Nemůžu se dočkat, až se vrátím do závodního auta, navíc v mé domácí velké ceně v Monze," řekl. "Opravdu si cením příležitosti, kterou mi Vidžaj dal, obzvlášť teď, když má Force India skvělé auto, které se nyní velmi dobře prezentuje.

Jsem přesvědčen, že můžu ve zlepšení pokračovat. Jsem velmi motivován, v dobré formě a hladový po zisku několika dalších bodů.

Nicméně smolné je, že je to přímý následek Felipeho havárie, tohle je má příležitost ukázat lidem, co umím a opravdu se na to těším."