Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Brawn běduje nad nešťastnou kvalifikací

Brawn běduje nad nešťastnou kvalifikací

S desátým a dvanáctým místem není vůbec spokojen

Šéf týmu Brawn GP Ross Brawn označuje dnešní kvalifikaci na zítřejší noční závod jako katastrofální pro jeho tým. Jeho svěřenci Rubens Barrichello a Jenson Button se kvalifikovali na desátém a dvanáctém místě.

Button se neprobojoval do závěrečné části kvalifikace a Barrichello si kvůli kolizi v třetí části zase moc dlouho nepobyl a skončil pátý. Navíc se na roštu propadne o dalších pět míst kvůli předčasné výměně převodovky.

"To byla katastrofální kvalifikace," sdělil Brawn stanici BBC Sport. "Podcenili jsme situaci v druhé části kvalifikace. Začali jsme na starší sadě pneumatik a až v závěru přezuli na novou sadu, se kterou nemělo auto dobrý balanc. Bohužel jsme už nestihli nic změnit."

"Byli jsme nebezpečně blízko tomu, aby obě auta zůstala už ve druhé části. Třetí část kvalifikace nebyla špatná, když se podíváte na hmotnosti jednotlivých vozů, ale dovršili jsme tím pro nás špatnou kvalifikaci."

"Vzhledem k šampionátu to dnes není dobrý den. Musíme se s tím vyrovnat a uvidíme jak to zítra dokážeme zlepšit."

Brawn přiznal, že převodovku v Barrichellově voze tým vyměnil spíše z opatrnosti. Protože byla použita v posledních dvou závodech ve Spa a v Monze a především v tom belgickém byla namáhána víc, než je zdrávo, rozhodl se ji tým po testech v Brackley do dnešního závodu vyměnit.

"Převodovku jsme zkoušeli na testovací stolici v továrně a zjistili jsme, že by jí třetí závod nemusel svědčit. Pro převodovky je to náročná trať, ačkoliv si nejsem jistý, jestli ta nová vydrží, protože náraz do zdi byl docela tvrdý."