Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ecclestone: "Schumacherův návrat víc než spekulací."

Ecclestone: "Schumacherův návrat víc než spekulací."

Rozhovor se šéfem F1 o Schumacherovi a Renaultu.

Bernie Ecclestone včera znovu rozdmýchal spekulace nad návratem sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera do formule 1 za volant Mercedesu.

Schumacher, který nedávno odpovídal na dotazy reportérů na motokárovém turnaji v Brazílii, také sám zůstal tajemný a na dotaz, zda plánuje comeback, odpověděl pouze slovy "Kdo ví?"

Ecclestone řekl anglickým Times, že si již není jistý budoucností nejúspěšnějšího pilota historie formule 1.

"Já jsem osobně pochyboval nad jeho návratem, ale nakonec jde možná o víc než spekulaci," řekl.

Ecclestone ví, že návrat německé legendy by představoval velký přísun peněz do pokladničky F1. "No, bylo by to báječné. Viděli jsme zájem, jaký způsobil, když se pokoušel zaskočit za zraněného Felipeho Massu."

Kromě Schumachera byli se zbývající sedačkou u Mercedesu spojováni Kimi Räikkönen, Robert Kubica a Nick Heidfeld.

Nicméně Räikkönen podepsal roční kontrakt u Citroënu a stěhuje se tedy do WRC, Kubicova budoucnost u Renaultu je, zdá se, zabezpečená, přestože stále nebylo vyřešeno vlastnictví týmu. Zbývá tedy Heidfeld, který zůstal stejně jako Kubica po odchodu týmu BMW bez sedačky.

Ecclestone věří, že pokud dojde na volbu mezi dvěma Němci, jednoho čtyřicetiletého s 91 vyhranými VC a druhého jednatřicetiletého deset let ve formuli 1 bez vítězství, je pro Mercedes volba jasná - tedy pokud do toho Schumacher skutečně hodlá jít.

"No, vy byste Michaela bral, ne snad?" řekl. "O tom diskuze není. To je zřejmá věc. Jestli se to stane nebo ne, to já nevím. Kdybych já byl Michaelem, nešel bych do toho, ale on si je určitě jistý, že by udělal dobrou práci."

Kubica by mohl být vhodným kandidátem pro Mercedes, pokud by se Renault na konci roku rozhodl opustit formuli 1.

Nicméně je známo, že francouzská automobilka právě zkoumá způsoby prodeje majoritní části týmu externímu investorovi. Zpočátku se zdálo, že je zde pouze jedna nabídka v osobě Davida Richardse a jeho Prodrivu, pak se ale objevila zpráva o další společnosti vedené lucemburským obchodníkem Gerardem Lopezem.

Nyní se zdá, že jsou tu i další zájemci. Ecclestone odhalil, že další dvě společnosti se pokoušejí zmocnit týmu. "Richards nečelí jen tak někomu. Je tu společnost Gerarda Lopeze, je tu David Richards a pak jsou tu další dva lidé."

Šéf formule 1 podle svých slov doufá, že dohody bude dosáhnuto do Vánoc. "Nemyslím si, že je kam spěchat. Ale čím dříve, tím lépe pro všechny. Věřím, že dohody bude dosaženo během následujících deseti dnů, předtím než si všichni dají vánoční pauzu."