Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Briatore: "Mosley dychtí po mediální pozornosti."

Briatore: "Mosley dychtí po mediální pozornosti."

Bývalého šéfa Renaultu nechávají Mosleyho výroky chladným.

Flavio Briatore prohlásil, že ho poslední kritika od Maxe Mosleyho nechává chladným a že ve skutečnosti je to právě bývalý prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA), který má co vysvětlovat ohledně svého zapojení do případu crashgate.

Mosley ve čtvrtek vydal prohlášení, ve kterém tvrdě odmítá slova, že by rozhodnutí FIA o doživotním zákazu činnosti pro Briatoreho bylo motivováno Mosleyho mstou.

Briatore na poslední Mosleyho výroky zareagoval s tím, že nechápe, proč znovu celou záležitost vytahuje na veřejnost.

"Byl jsem informován o obsahu tiskového prohlášení bývalého prezidenta FIA, pana Maxe Mosleyho, týkající se rozhodnutí, které učinil jako šéf Světové rady motorsportu 21. září 2009," řekl Briatore, který momentálně čeká na verdikt francouzského soudu, zda byly kroky FIA legální.

"Těžko posoudit, zda pan Mosley pouze ztrácí nervy při čekání na verdikt francouzského soudu, nebo, po tom co ztratil pozici vlivného člověka v motorsportu, opět dychtí po mediální pozornosti pronášením provokativních útoků proti mé osobě."

Briatore řekl, že zůstává přesvědčen o nelegálnosti jemu udělenému trestu. Také nechápe, proč při udělování trestu byla brána do úvahy jeho nepřítomnost na soudním řízení FIA, když sám Mosley mu řekl, aby se řízení neúčastnil.

"Je skutečně úchvatné sledovat pana Mosleyho, který se tváří, že FIA učinila vůči mé osobě férové rozhodnutí na konci férového soudního procesu," řekl Briatore.

"Toto rozhodně není postoj, který současné vedení FIA vyjádřilo před francouzským civilním soudem, kde každý mohl slyšet právního zástupce FIA, když prohlásil, že Světová rada přijala pouze rozhodnutí 'administrativní povahy', nevycházela z žádného pravidla, a nebyla tudíž ve skutečnosti vázána držet se jakýchkoli standardů civilizovaného soudu.

Také bych rád, aby pan Mosley vysvětlil svůj telefonát z 19. září 2009, kde mi tvrdil, že má přítomnost na slyšení Světové rády 21. září není nezbytná ani žádoucí vzhledem k obtížné pozici Renaultu, zatímco toto slyšení nemůže v žádném případě vyústit v rozhodnutí proti mé osobě."