Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Brawn: "Button chce ukázat, že dokáže to samé jinde."

Brawn: "Button chce ukázat, že dokáže to samé jinde."

Šéf Mercedesu mluví o důvodech Buttonova odchodu.

Ross Brawn věří, že čerstvý mistr světa formule 1 Jenson Button opustil Brawn GP proto, aby prokázal svoje kvality světového šampiona v jiné technice, a že tak neučinil kvůli neshodám ohledně platu.

V den, kdy Mercedes GP (nástupce Brawn GP) oznámil, že podepsal smlouvu s Michaelem Schumacherem na příští sezónu, řekl Brawn rádiu BBC 5 Live, že Buttonovo rozhodnutí opustit tým bylo motivováno nutností prokázat své schopnosti proti Lewisovi Hamiltonovi v McLarenu, který je podle mnohých kolem mistra světa 2008 postavený.

"Jenson chce ukázat, že to dokáže s jiným týmem a jiným vozem," řekl Brawn. "Nemyslím si, že Jenson odešel kvůli penězům. Naše nabídky byly velmi dobré.

Objevily se názory, že získal svůj titul díky štěstí a to není příliš fér. Teď se postaví Lewisovi Hamiltonovi a bude to skvělý souboj.

Formule 1 je komplexní záležitostí, jelikož výkonnostní poměr mezi vozem a jezdcem se může měnit. Vrcholový pilot potřebuje odpovídající vůz. Probíhá obrovský boj v testování a zdokonalování vozů a já myslím, že Jenson chce ukázat, že to zvládne kdekoli."

Brawn také potvrdil, že se rozhodl kontaktovat Schumachera až po tom, co věděl, že Button opouští tým a připojuje se k McLarenu.

"Vedli jsme s Jensonem dlouhá jednání a chtěl jsem dospět k zdárnému konci. Až poté jsme začali jednat s Michaelem," řekl. "Nechtěli jsme, aby Jenson odešel, ale dovedu pochopit jeho důvody."