Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: "Nový monopost je zcela odlišný."

Hamilton: "Nový monopost je zcela odlišný."

Podle čísel z Wokingu je na tom vůz velmi dobře.

Lewis Hamilton říká, že si je jist, že nový McLaren-Mercedes MP4-25 bude ve srovnání s loňským nepovedeným vozem zcela odlišným monopostem.

McLaren začal sezónu 2009 velmi špatnými výkony, masivní vývoj během roku však dokázal vrátit tým zpět mezi nejlepší, Hamilton zajistil týmu dvě vítězství a McLaren nakonec skončil třetí v Poháru konstruktérů.

Na dnešním představení nového vozu s označení MP4-25 Hamilton řekl, že celý tým vložil do vozu neuvěřitelné úsilí, aby se ujistil, že se loňské problémy nebudou opakovat.

"Vůz vypadá tak odlišně, je zcela jiný, a jsem hrdý na svůj vklad do tohoto vozu," řekl. "Jsem si jistý, že se bude řídit docela jinak ve srovnání s loňským vozem.

Nějakou dobu jsem na tomto voze pracoval. Chlapi pracují velmi rychle, aby vyzkoušeli všemožné komponenty, vyvíjeli a zlepšovali přítlak a aerodynamickou efektivitu vozu."

Jeho nový týmový kolega Jenson Button souhlasil, že údaje vypadají pro McLaren dobře, přestože konkurenceschopnost vozu poprvé prověří až testy v příští týdnu.

"Viděli jsme čísla a vše vypadá velmi pozitivně, jezdili jsme v simulátoru, skutečná práce však začíná teprve za pár dní ve Valencii," řekl Button.

Hamilton zdůraznil, že omezené únorové testování bude důležitější než kdy předtím, rok 2010 přináší další klíčové změny v pravidlech a McLaren nemá v plánu odstartovat sezónu opět za svými soupeři.

"Nemáme příliš mnoho testování oproti dřívějšku. Každý má pouze sedm dní," řekl Hamilton. "Máme velkou a těžkou nádrž, uzší pneumatiky. Doufejme, že dokážeme každý testovací den odjet co nejvíce a že na první závod budeme ve skvělé pozici."