Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton má z nového vozu McLarenu dobrý pocit

Hamilton má z nového vozu McLarenu dobrý pocit

"Ve srovnání s loňskými prvními testy je to jako noc a den."

Lewis Hamilton po své první jízdě za volantem MP4-25 řekl, že rozdíl mezi loňským a letošním McLarenem je jako "den a noc".

Britský pilot v úterý převzal vůz po testovacím pilotovi Gary Paffetovi, odjel 108 kol a získal třetí nejrychlejší čas dne.

Po těžkostech s loňským modelem MP4-24 v předsezónních testech a následně v první půli sezóny je nyní Hamilton potěšen, že nový model nezdědil neduhy svého předchůdce.

"Je to jako den a noc ve srovnání s prvním kolem prvních testů loňského roku," řekl Hamilton na konci dne.

"Mám z toho dobrý pocit. Samozřejmě jsem bedlivě sledoval vývoj vozu a také se na něm podílel. Následně bylo velmi vzrušující posadit se do vozu a zjistit, co všechno jsme vylepšili.

Zbavili jsme se spousty neduhů loňského vozu.

Dnes jsem se do něj posadil a cítil jsem se dobře. Na tváři se mi objevil úsměv, všechny problémy, které jsem měl s loňským vozem jsou pryč. Stále jsou ale oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit."

Na dotaz, zda šlo vše v první testovací den tak, jak si představoval, odpověděl: "Za mě? Naprosto. Šlo to dobře.

Ferrari se samozřejmě zdá velmi rychlé a také Sauber. Ale nevíme, kolik kdo vozí paliva. Jsme s naší prací spokojeni, musíme však ještě trochu zrychlit."

Šampion z roku 2008 byl nicméně opatrný ohledně otázky, zda bude nový monopost kandidátem na mistrovský titul, podle něj je stále příliš brzy, aby poznali, jak daleko jsou jejich soupeři.

"Na to je stále příliš brzy. Skutečně cítím obrovské zlepšení od počátku loňských testů. Čili nemyslím si, že jsme opět dvě nebo tři sekundy pozadu. Snad do posledních testů a prvního závodu uděláme tak dobrou práci jako na začátku loňského roku.

Doufejme, že budeme konkurenceschopní. Momentálně jsme třetí - tedy nejsme poslední, což je dobrý pocit."