Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lotus je z průběhu prvního testovacího dne nadšený

Lotus je z průběhu prvního testovacího dne nadšený

Model T127 zatím nepostihly žádné zásadní technické problémy.

Nováček ve startovním poli, tým Lotus, je nadšený z toho, jak probíhal jeho první den na společných předsezonních testech. Především jde o fakt, že vůz netrápí žádné zásadní technické problémy.

Za volantem T127 se dnes v Jerezu objevil Malajec Fairuz Fauzy, který najel celkem 76 kol a skončil na jedenáctém místě. Zajel přitom o šest desetin rychlejší čas než Timo Glock v barvách týmu Virgin, další nové stáje.

Technický ředitel Lotusu, Mike Gascoyne, se po testech nechal slyšet, že vůz se svou výkonností dokonce překonává očekávání.

"Neměli jsme žádné opravdové potíže. Jen pár malých problémů s teplotou, v několika prvních jízdách, s čímž se počítalo. Celkově byla ale spolehlivost excelentní.

Ve voze nebyl posilovač řízení, takže když trať oschla, množství paliva bylo zkrátka příliš těžké na to, aby se dalo jet efektivně. Nehledě na tohle to byl excelentní den pro celý tým, všechno probíhalo lépe, než v co jsme mohli doufat."

Lotus podle Gascoynea zkonstruoval spolehlivý vůz, který má dobrý základ, takže je nyní možné zahájit práce na rychlosti.

"Věděli jsme, že vůz je velmi dobrý a neměli jsme obavy o jeho spolehlivost. Samozřejmě se ale musíte s vozem projet a podívat se, jak to půjde. S vozem jsme vážně neměli vůbec žádné problémy a nyní musíme začít pracovat na výkonnosti, abychom viděli, jak rychlý je.

Celou dobu jsme říkali, že chceme na trať vyslat dobré, solidní auto a prezentovat ho a provozovat profesionálně, a myslím, že dnes jsme ukázali, že jsme schopni toho dosáhnout."

Fairuz Fauzy byl dnes nucen jezdit bez posilovače řízení. Dodávka tohoto systému se totiž zpozdila a do Jerezu dorazila až dnes. Už zítra jej ale Heikki Kovalainen bude moci využít.

I přesto byl Fauzy z vozu nadšen, mimo jiné i proto, že dnes za jeho volantem splnil podmínku absolvování 300 kilometrů, potřebných k získání superlicence.

"Očekávali jsme nějaké problémy, ale zatím nic, neměli jsme vůbec žádnou poruchu. Díky bohu, že je vůz spolehlivý, byl jsem velice nadšený.

Cílem bylo najet s vozem nějaké kilometry a co se mě týče, odjet nějaká kola kvůli superlicenci. Podařilo se nám bez problémů projít prvním dnem testů.

Z vozu jsem byl velice nadšený, zdá se velmi dobře vyvážený a má veliký potenciál. Měl jsem trochu smůlu kvůli tomu posilovači řízení, pokud by ve voze byl, jsem si jistý, že bych byl schopen sundat minimálně další tři nebo čtyři sekundy."