Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Podle Massy se vůz Ferrari nadále zrychluje

Podle Massy se vůz Ferrari nadále zrychluje

"Ve srovnání s Jerezem jsme učinili další krok vpřed."

Felipe Massa si je jist, že nové Ferrari F10 před blížící se Velkou cenou Bahrajnu neustále zrychluje.

Vůz maranellského týmu je obecně považován za jednoho z favoritů nadcházející sezóny formule 1. Massa se zmínil, že během února zaznamenal kontinuální zlepšování rychlosti vozu.

"Mám z toho velmi pozitivní dojem," řekl po svém sobotním testu. "Je cítit více přilnavosti a více přítlaku. Je to povzbuzující, jelikož to znamená, že jsme učinili ve srovnání s Jerezem další krok vpřed."

Navzdory mokré trati se Massovi v sobotu povedlo odjet kompletní závodní simulaci a prozradil, že se o vozu opět mnohé naučil.

"Zvládli jsme odjet spoustu kilometrů, což je vždy pozitivní," řekl. "Dokončili jsme další závodní simulaci bez jakýchkoli problémů, ta nám pomohla lépe porozumět chování pneumatik s různým množstvím paliva v nádrži a za rozdílných podmínek na trati. Jsem s dneškem spokojený. Postupujeme správným směrem."

Massa zůstane za volantem rudého vozu v Barceloně i poslední testovací den, kdy by rád posbíral dostatek informací pro uskutečnění finálních vývojových fází před Bahrajnem.

"Doufejme, že se počasí zlepší," řekl. "Bude důležité dokončit testy na suché trati, abychom nasbírali nějaká důležitá data za různých podmínek i s nízkým palivem v nádrži."