Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Massa: Žádný náskok před soupeři nemáme

Massa: Žádný náskok před soupeři nemáme

"Vypadá to na velmi tvrdý a těsný šampionát."

Felipe Massa je spokojen s přípravami maranellského týmu na nadcházející sezónu formule 1, nemyslí si však, že by mělo Ferrari jakýkoli náskok před svými soupeři.

Ferrari se ukazovalo v silné formě po celé testovací období - jezdcům italského týmu se povedlo kompletně ovládnout první týden testů na Valencii a v dalších týdnech pravidelně zajíždět přesvědčivé časy při dlouhých stintech.

Massa však poukázal na těsné rozdíly při závěrečném dni předsezónních testů, kdy se do půl sekundy za nejrychlejším McLarenem Lewise Hamiltona vměstnalo celkem osm monopostů.

"Jsem spokojen s celými testy, ne jen s Barcelonou," řekl Massa. "I s Valencií a Jerezem, udělali jsme, co jsme chtěli, vypadá to však na velmi tvrdý a těsný šampionát.

Nikdy jsme nečekali, že budeme mít před prvním závodem nějaký náskok a že budeme snadno vyhrávat, to rozhodně ne. Očekáváme, že budeme mít konkurenceschopný vůz, a to se nám myslím povedlo. Monopost je spolehlivý, ale také konzistentní, a takový jsme pro začátek sezóny chtěli.

Nejsme tu, abychom se stali šampiony předsezónních testů. Jsme tu, abychom zapracovali na vozu, měli dobrý ročník a bojovali o titul."

Massa se rovněž nechal slyšet, že se svým novým týmovým kolegou Fernandem Alonsem vychází velmi dobře.

"Mám dobré vztahy se všemi," řekl Massa. "Nikdy jsem neměl žádné problémy s týmovým kolegou. Jsem si stoprocentně jistý, že s Fernandem nebudu mít nikdy problém. Pracuje se nám spolu dobře a to je důležité.

Je inteligentní a ví, že pro tým je důležité mít skvělý vůz. Já to vím také a naše práce jde dobrým směrem."