Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Chandhok věří, že HRT letos získá nějaké body

Chandhok věří, že HRT letos získá nějaké body

V úvodních čtyřech závodech ale nečeká žádné zázraky.

Karun Chandhok má pro letošní sezonu optimistické vyhlídky. Ind se na poslední chvíli stal členem nového týmu Hispania Racing, který jako jediný zatím vůbec netestoval, přesto ale Chandhok věří, že by letos mohl bodovat.

Tým byl původně přihlášený pod jménem Campos, čelil ale velkým finančním potížím a teprve pozdě v únoru jej zachránil nový majitel Jose Ramon Carabante, který na místo jeho šéfa dosadil Colina Kollese.

Ten v extrémně krátkém čase postavil tým zpátky na nohy a ve čtvrtek byl představen první monopost, který ovšem nebude moci natestovat žádné kilometry před úvodním podnikem letošní sezony, Velkou cenou Bahrajnu.

Přesto ale v týmu vládne optimismus, chce být nejlepším z nováčků, postupně se zlepšovat a pokud se poštěstí, získat také nějaké body.

"Naším cílem pro začátek sezony je ukázat světu, že jsme důvěryhodná společnost," řekl Chandhok indickému Deccan Herald. "V první sezoně se budeme snažit najezdit nějaké kilometry, vylepšit spolehlivost a získat nějaké zkušenosti.

V prvních čtyřech závodech budeme pravděpodobně zaostávat, ale od Katalánska, Španělska, budeme čelit výzvě. Nikdy nevíte, v závěru sezony bychom klidně mohli získat nějaké body."

Šestadvacetiletý Chandhok je za své angažmá ve formuli 1 rád, zvlášť po své nepovedené loňské sezoně v GP2. V letech 2007 a 2008 v této sérii dokázal vyhrávat závody, loni se ale v barvách týmu Ocean Racing Technology nijak výrazně neprosadil a skončil až osmnáctý.

"Sezona 2009 v GP2 pro mě byla velkým zklamáním, ale všichni už měli povědomí o mém potenciálu. Dlouho jsem se snažil získat místo (ve formuli 1) a konečně jsem našel skvělý tým, za který můžu jezdit. Colin Kolles prokázal, že mi hodně věří a ve sportu, jako je formule 1, vám pomůže, když za vámi stojí někdo, kdo vás zná už dlouho."

Chandhok byl nějaký čas spojován také s týmem Force India jakožto se svým národním týmem, k němu se ale nikdy nedostal. Přesto ale jeho šéfovi, Vidžaji Mallyovi, nemá nic za zlé.

"Volal mi a popřál mi hodně štěstí," řekl Chandhok na adresu Mallyi. "Force India v té době požadovala něco jiného a nyní se z ní stal velice dobrý tým.

Proti Vidžajovi nemám nic. Chtěl jsem závodit ve formuli 1 a bylo mi jedno, za který tým by to bylo. Mou prioritou je zůstat ve formuli 1 a dát do toho všechno.

Zvážím možnost závodit pro Force India, pokud přijde nějaká nabídka a pokud budou, co se závodění týče, stále tak dobří."