Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jordan oslavuje po diskvalifikaci soupeřů

Jordan oslavuje po diskvalifikaci soupeřů

Pantano může litovat, že nejel.

Revidované a zatím neoficiální výsledky VC Kanady vyhlášené po diskvalifikaci týmů Toyota a Williams posunuly na bodované 7. a 8. místo piloty týmu Jordan Ford. Jordan by tak v průběžném hodnocení MS konstuktérů přeskočil Jaguar i Toyotu.
 
"Je neuvěřitelné jak se to všechno vyvinulo," řekl Timo Glock, který se dostal do kokpitu Jordanu coby náhradník za Giorgia Pantana. "Je pro mě těžké vyjádřit, jak se vlastně cítím. Získal jsem při svém debutu body. Fantastické. Je to pro tým nádherné překvapení, zaslouží si to."
 
Nick Heidfeld k tomu dodal: "Jsem rád, že tým získal za své nemalé úsilí a další zlepšení body do MS. Jsem rád i za Tima. Jen si myslím, že jsme mohli dopadnout ještě lépe."
 
"Pro každého člena týmu je to skvělá zpráva. Timo se dostal do elitní skupiny jezdců, kteří získali body při svém premiérovém startu. Je zajímavé, kolika z nich se to podařilo a jsou to bývalí jezdci Jordanu," dodal na závěr Eddie Jordan.
 
Ital Giorgio Pantano tak díky neshodám mezi jeho rodinou a managementem přišel o šanci na body. V jeho situaci jsou však momentálně důležitější jiné věci, než promarněná příležitost.