Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lewis Hamilton nebyl spokojen s naordinovanou strategií

Lewis Hamilton nebyl spokojen s naordinovanou strategií

Sám ale podle svých slov zajel jeden z nejlepších závodů.

Lewis Hamilton popsal Velkou cenu Austrálie jako jeden z nejpovedenějších závodů, které kdy jel. Za svůj nevýrazný výsledek tak viní Marka Webbera a strategii týmu.

Britský pilot se probojoval z jedenáctého místa po startu až těsně za druhého Roberta Kubicu, poté však zajel podruhé pro čerstvé pneumatiky, což se neukázalo jako správné rozhodnutí.

Zatímco Hamiltonova část týmu zvolila řešení dvou zastávek v boxech, jeho nejbližší soupeři, jmenovitě Button, Kubica, Massa a Alonso zůstali na trati a dojeli na stejných pneumatikách až do cíle. Hamilton se však nevzdal a přestože na pátém místě ztrácel poměrně dost, dokázal své soupeře i díky čerstvým gumám stáhnout a vrátit se do boje o lepší pozice. Jenomže při snaze o předjetí Fernanda Alonsa byl nucen v jednu chvíli zpomalit více, než by očekával za ním těsně jedoucí Webber, který do Hamiltona vrazil a oběma konec závodu zkazil.

"Abych ten závod shrnul, myslím, že jsem zajel jednu z nejlepších jízd svého života. Naneštěstí jsem byl kvůli strategii odsunut více dozadu a následně mě vyprovodil z trati Mark Webber," posteskl si mistr světa z roku 2008. "Jsem spokojený s prací, kterou jsem odvedl. Upřímně, dnes jsem do toho dal celé své srdce a myslím si, že jsem si zasloužil lepší výsledek, ale budu bojovat dál."

Hamilton zkritizoval zvolenou strategii už během závodu při rádiové komunikaci a i po závodě si byl jistý, že tým udělal s druhou zastávkou špatný krok: "Vše co vím je, že kluci odvádí vždycky skvělou práci, ale strategie tentokrát nebyla správná. Všichni předemnou jeli na jednu zastávku a pouze já jel z nějakého důvodu na dvě."

Když byl dotázán, kdo takové rozhodnutí učinil, Hamilton odpověděl: "To nevím, ale zjistíme to."