Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton: "Zbožňuji jízdu s letošním vozem."

Hamilton: "Zbožňuji jízdu s letošním vozem."

Brit se před nadcházejícími závody cítí sebejistě.

Lewis Hamilton prohlásil, že letošní McLaren je nejzábavnější monopost, který do této chvíle ve formuli 1 pilotoval.

Po katastrofálním vstupu do sezóny 2009, letos McLaren dodal svým jezdcům mnohem konkurenceschopnější monopost, s kterým již Jenson Button dokázal vytěžit první letošní vítězství týmu ve VC Austrálie.

Hamilton na svou první letošní výhru zatím čeká, nechal se však slyšet, že je se svým startem do sezóny velmi spokojen a jízdu s MP4-25 si užívá.

"Jsem velmi spokojen," řekl Hamilton. "Myslím, že jezdím tak jako nikdy. Zbožňuji jízdu s letošním vozem - v Malajsii jsem svým inženýrům řekl, že jsem ještě nikdy neměl tak kompaktní a sedící vůz jako MP4-25, lze u něj nejen nalézt perfektní vyvážení, ale také na něj skutečně zatlačit, reaguje dobře s plnou i prázdnou nádrží.

Díky tomu jsem byl schopen skutečně tlačit na limit, což je jízda, kterou zbožňuji.

Myslím, že jízdu ve voze formule 1 jsem si ještě nikdy neužíval tak jako s letošním vozem. Vůz samozřejmě není dokonalý - taky co je dokonalé - cítím se však velmi sebejistě pro nadcházející závody."

Britský pilot tvrdí, že McLaren by se měl soustředit na kvalifikaci, v závodním režimu je podle něj monopost velmi silný.

"V Sepangu jsme viděli, že náš vůz je nesmírně rychlý, i když jsme se v kvalifikaci nedokázali umístit vpředu," řekl. "Vlastně si myslím, že náš vůz byl letos celou dobu rychlý, jen jsme zkrátka nedokázali pořádně odvést práci v kvalifikaci v Bahrajnu, ale ve všech závodech jsme ve skutečnosti byli rychlí.

Ale je pravda, že před Malajsií jsme udělali krok vpřed - přivezli jsme nové díly, které byly plánované až do Číny. Pro Čínu teď máme pár nových součástí, nic velkého, ale mělo by nám to snad pomoci snížit odstup."