Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Briatore odmítá osobní vinu v crashgate

Briatore odmítá osobní vinu v crashgate

Převzal prý jen část zodpovědnosti ze své funkce.

Bývalý šéf Renaultu Flavio Briatore popřel jakoukoli osobní vinu v aféře VC Singapuru 2008, poté co Mezinárodní automobilová federace (FIA) oznámila, že s Italem dosáhla dohody a že Briatore přiznal svou vinu.

FIA v pondělí vydala prohlášení, že ukončuje právní spory s bývalými vedoucími osobami Renaultu Flaviem Briatorem a Patem Symondsem s tím, že jim bude dovoleno vrátit se do formule 1 až v roce 2013, resp. 2012 do ostatních šampionátů pod záštitou FIA.

Řídící orgán sdělil, že oba zmínění "vyjádřili svou lítost a oba se FIA omluvili".

Nicméně Briatore vydal své vlastní prohlášení, kde říká, že sice převzal svou část zodpovědnosti v celé záležitosti, nepřipustil však jakoukoli osobní vinu a nesouhlasí, že rozsudek FIA byl opodstatněný.

"(Pan Briatore) potvrdil převzetí své části zodpovědnosti za událostí v Singapuru ze své funkce výkonného ředitele týmu Renault F1 v době, kdy se odehrály, avšak bez jakéhokoli přiznání osobní zodpovědnosti či uznání faktu, že verdikt Světové rady motorsportu vůči jeho osobě byl opodstatněný," říká stanovisko Briatoreho.

"Flavio Briatore informoval FIA o svém záměru upuštění od jakékoli řídící role ve formuli 1 před koncem roku 2012, respektive před koncem sezóny 2011 v další šampionátech FIA."