Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ecclestone potvrdil, že se příští rok pojede 20 závodů

Ecclestone potvrdil, že se příští rok pojede 20 závodů

Všechny současné velké ceny zůstanou, doplní je podnik v Indii.

Kalendář pro příští sezónu formule 1 se s příchodem Velké ceny Indie rozroste na dvacet závodů, Bernie Ecclestone dnes totiž potvrdil, že žádný ze současných podniků nebude vyškrtnut.

Ačkoliv se objevují otazníky nad setrváním velkých cen v Číně a Turecku, na které chodí velmi málo diváků, Ecclestone řekl, že všechny závody, které se letos jedou, budou součástí kalendáře i v příštím roce.

Na otázku, zda bude Indie dalším závodem, nebo nahradí některý z těch dosavadních, Ecclestone odpověděl: "Nic nevynecháme. Dvacet závodů, připravujeme se na dvacet pět."

Ecclestone navíc přímo v Šanghaji řekl, že už s představiteli Velké ceny Číny chystá nový kontrakt prodlužující její pořadatelství závodu formule 1.Slabou návštěvnost připsal samotnému městu Šanghaji, které prý velkou cenu nepropaguje dostatečně.

"My jsme se vším spokojeni. Žádná dramata, kontrakt je v jednání a bude dokončen. Pracujeme na něm."

Slabou návštěvnost Brit připsal promotérům, kteří prý velkou cenu nepropagují dostatečně. Ke skutečnosti, že tribuny během dnešních volných tréninků spíše zely prázdnotou, dodal:

"Je to škoda, protože celý podnik je super, všechno je dobré. Je to škoda. Oni to nepropagují pořádně, je to jednoduché. Lidé, kteří toto místo provozují, by pro to měli udělat trochu víc. Kdybyste byli v Šanghaji, ani byste nevěděli, že se tu nějaký závod jede."

Ecclestone do Číny přiletěl z Jižní Koreje, kde byl na prohlídce okruhu pro letošní premiérovou korejskou velkou cenu. Na základě této návštěvy ujistil, že pochybnosti o tomto závodě nejsou opodstatněné.

"Rozhodně tam budeme. Budeme tam," řekl.