Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli potvrdilo svou nabídku na dodávku pneumatik

Pirelli potvrdilo svou nabídku na dodávku pneumatik

Dosud měly týmy na výběr mezi Michelinem a Avonem.

Pirelli oficiálně potvrdil svůj zájem o to stát se od příští sezóny dodavatelem pneumatik do formule 1. Italský výrobce dnes vydal tiskové prohlášení, podle kterého má v plánu předložit návrh Mezinárodní automobilové federaci a týmům.

"Pirelli oznamuje své rozhodnutí představit technickou a komerční nabídku dodávky pneumatik všem týmům Mistrovství světa formule 1," uvádí se v prohlášení.

"Společnost má v plánu představit nabídku FIA a FOA (Formula One Administration) do 9. května, data příští velké ceny, která se bude konat ve Španělsku."

Oznámení Pirelli přichází krátce poté, co technický ředitel Williamsu Sam Michael po setkání členů FOTA řekl, že mají týmy na výběr mezi Michelinem a Cooperem Avon.

"V tuto chvíli skutečně probíhají konverzace o Michelinu a Avonu," řekl Michael v rozhovoru pro Reuters. "Avon je mnohem levnější, ale jeho produkt je méně prověřený, ačkoliv už vyrobili spoustu vysoce kvalitních pneumatik.

Jsou větší neznámou než Michelin, protože Michelin tu byl ještě velice nedávno. Je tu ale významný rozdíl v ceně a pravděpodobně se tu mluví až o trojnásobném rozdílu. Takže o tom se v tuto chvíli debatuje."

Paul Hembery, ředitel oddělení pro motorsport v Pirelli, řekl: "Stojím za tiskovým prohlášením, které jsme právě vydali. Minulý týden jsme řekli, že to chceme prostudovat, tu studii jsme provedli a postoupili jsme k formální nabídce."

Milánská společnost byla naposledy dodavatelem pneumatik pro formuli 1 v letech 1989 až 1991.