Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dohoda s Pirelli vypadá stále více pravděpodobně

Dohoda s Pirelli vypadá stále více pravděpodobně

Zástupci italské značky v Kanadě jednali se všemi týmy.

Je známo, že ze všech kandidátů na dodavatele pneumatik do Formule 1 pro příští sezónu má ke kontraktu nejblíže italská značka Pirelli. Tyto spekulace byly přiživeny také během Velké ceny Kanady, kdy zástupci této společnosti jednali se všemi týmy.

Ředitel oddělení motorsportu u Pirelli, Paul Hembery, diskutoval s mnoha šéfy týmů Formule 1. Ačkoliv stále není jasné, v jaké fázi vyjednávání jsou, některé týmy se nechaly slyšet, že jeho nabídka vypadá velice lákavě.

Například šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner během víkendu Velké ceny Kanady řekl: "Snad může dojít ke společné shodě názorů. Co je pro nás jako soukromý tým ohromně důležité je to, že náklady jsou pod kontrolou. V ideálním případě by byl jeden dodavatel pneumatik, aby se zajistila konzistence a mělo to smysl pro všechny týmy.

Myslím, že nabídka Pirelli, která je, zdá se, na stole, vypadá komerčně a prakticky velice atraktivně a zdá se, že na tom se shodne většina týmů. Je ale důležité, aby FIA a FOM s daným dodavatelem pneumatik souhlasily."

Jak Horner podotkl, důležitý bude souhlas řídícího a komerčního orgánu Formule 1, společností FIA a FOM. Prezident FIA Jean Todt totiž nedávno řekl, že týmy sice mohou dospět k dohodě, ale jejich slovo není rozhodujícím krokem. FIA prý totiž tak jako tak vypíše na dodavatele pneumatik výběrové řízení.