Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mezi Buttonem a Hamiltonem to bude vřít, předpovídá Hill

Mezi Buttonem a Hamiltonem to bude vřít, předpovídá Hill

Piloti McLarenu s názorem bývalého šampiona nesouhlasí.

Mistr světa z roku 1996 Damon Hill se nechal slyšet, že očekává v druhé polovině sezóny nelítostný souboj o titul mezi britským duem McLarenu.

V úvodních devíti závodech sezóny získali Lewis Hamilton i Jenson Button každý po dvou vítězstvích a v celkovém hodnocení je dělí jen šest bodů, přestože Button rozhodně nebyl před sezónou favoritem v týmové duelu.

Kolotoč formule 1 míří do Silverstone a zraky všech přítomných budou vzhlížet k McLarenu. Oba britští piloti se již vyjádřili, že touží po vítězství v domácí velké ceně a Hill předpovídá zajímavý souboj.

"Již doposud byly nějaké náznaky, ale nyní to začne vřít," řekl Hill BBC. "Dva britští piloti mají v rukou možná nejlepší vůz a to slibuje velmi těsný a fascinující souboj.

Jenson nenechá Lewisovi nic zadarmo. Váš nejbližší a nejvýznamnější soupeř je váš týmový kolega a pokud máte tak dobrého kolegu jako je Jenson, nic není předem rozhodnuto.

Vím, že Lewisův přístup je takový, že normální stav věcí je pro něj být první, což je skvělé, a očekáváte to od něj, ovšem Jenson je trochu více oportunistický, lehce dospělejší a větší realista. A takový by mohl být start do zbytku sezóny - hodiny tikají a místo je tu pouze pro jednoho z nich."

Oba piloti podle něj mají rozdílný přístup k závodění, Hamiltona přirovnal k Sennovi a Buttona k Prostovi, resp. k zajíci a želvě.

Hamilton a Button se dnes účastnili sponzorské akce Santanderu. Button se zdál být Hillovými výroky lehce dotčen.

"To jsou jeho slova, ne moje," řekl Button. "Loni jsem vyhrál šampionát, protože jsem byl rychlý, vyhrál jsem šest závodů a vždy bojoval.

Pro mě je toto klíčové pro šampionát. Není to vždy jen o konzistenci, musíte bojovat vpředu a neustále zápolit o vítězství. A přesně toto chci."

Ani Hamilton nechtěl Hillova slova příliš komentovat.

"Nevím, jak bych na to reagoval," řekl Hamilton. "Myslím, že je vždy velmi zajímavé poslechnout si bývalé šampiony, jak mluví o současných jezdcích a současných šampionech, poslechnout si jejich názory.

Je zajímavé sledovat, zda se jejich úvahy vyplní, zda měli pravdu či ne, a jestli skutečně vědí, o čem mluví. Myslím, že to zjistíme později letos."

Button zopakoval, že jsou si on i Hamilton vědomi, že pouze díky společné práci v harmonii mohou zůstat před svými soupeři.

"Ve formuli 1 máte přátelé," pokračoval Button. "Stejně tak se přátelíme s mnoha jezdci, proti kterým závodíme. Jsme ve stejném týmu a na konci sezóny chceme být nejlepší - ne pouze ve svém týmu, ale celkově.

Oba jsme velmi soutěživí a oba chceme vyhrávat, ale jak stále říkáme - v prvé řadě je třeba spolupracovat. Musíte těsně spolupracovat, abyste zlepšili vůz, a myslím, že jsme letos odvedli velmi dobrou práci. Tvrdě na sebe tlačíme na okruhu i mimo něj, při vývoji vozu a nastavení, čili pokud jde o mě, je to dobré partnerství. A jsem si jistý, že bude pokračovat.

Pokud jste oba rychlí, budete závodit kolo na kolo. Během posledních pár závodů jsme si užili něco zábavy, ale možná ne tolik zábavy jako u ostatních týmů," zakončil Button, narážeje zřejmě na vzájemnou kolizi vozů Red Bull v Turecku.