Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello: "Chci teď už skutečně vyhrát."

Barrichello: "Chci teď už skutečně vyhrát."

Michael Schumacher by si měl prý hlídat záda.

Cirkus jménem formule 1 se po Grand Prix Kanady a USA přesouvá opět na území Evropy. Dvojka Ferrari Rubens Barrichello varoval svého stájového kolegu Michaela Schumachera, aby si hlídal záda.
 
Grand Prix Francie znamená vstup druhé poloviny sezóny. Brazilec prohlásil, že je jediným stájovým kolegou, který se pokusil v Kanadě i USA předjet šestinásobného šampióna formule 1. 
 
"Chci teď už skutečně vyhrát," uvedl Rubens. Barrichello figuruje se ziskem šedesáti dvou bodů na druhém místě průběžného hodnocení Mistrovství světa jezdců a na vedoucího Schumachera ztrácí osmnáct bodů.
 
Rubensova pozice je zatím mnohem lepší, než tomu bylo v minulé sezóně. Brazilec si dokonce myslí, že jeho bodová ztráta na Němce neodpovídá rozdílu na trati.
 
"Za celý minulý rok jsem nasbíral šedesát pět bodů," uvedl Barrichello.
 
"Měl bych být Michaelovi blíže, než osmnáct bodů. Myslím si, že mám letos stále ještě šanci."
 
Týmová režie je zakázána a proto bychom letos neměli být okatých situací z minulosti, kdy nejen Ferrari preferovalo jednoho jezdce na úkor druhého.
 
V Indianapolis sahal Brazilec pro své první letošní vítězství, ale v rozhodující chvíli se stáhl. V tom okamžiku byl na nových pneumatikách evidentně rychlejší, než jeho stájový kolega a svým manévrem odvrátil hrozící kolizi.
 
"Nechtějí se navzájem vyřadit," vysvětlil Ross Brawn.
 
"Je to na jejich zvážení. Myslím si, že se nakonec stejně srazí."