Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello věří, že nadále zůstane s Williamsem

Barrichello věří, že nadále zůstane s Williamsem

"Myslím, že by Williams udělal chybu, kdyby přemýšlel nad něčím jiným."

Rubens Barrichello vyjádřil přesvědčení, že zůstane s týmem Williams i v roce 2011. Podle něj by tým udělal chybu, kdyby ho v této chvíli nechal odejít.

"Věřím v to. Myslím, že by to bylo přirozené," řekl Barrichello na téma setrvání v týmu. "Samozřejmě jsem zatím nepodepsal žádný kontrakt. S nikým jiným nejednám.

Jak jsem řekl, myslím, že by Williams udělal chybu, kdyby přemýšlel nad něčím jiným. Již mě zapojili do programu na příští rok a byl by to promarněný čas, kdybych nepilotoval."

Svou budoucnost by chtěl Brazilec podle svých slov vyřešit před letní přestávkou.

Barrichello přestoupil k Williamsu z loňského mistrovského Brawnu. Přes obtížný začátek sezóny, se nyní brazilský pilot blýskl dvěma skvělými výsledky ve Valencii a Silverstone, kdy pro tým přivezl čtvrté, resp. páté místo.

Barrichello prý nevidí důvod, proč by tým neprodloužil jeho kontrakt, podle svých slov jezdí lépe, než kdy předtím.

"Zrovna teď je skoro plýtvání časem, když nemohu být ve voze a jezdit," pokračoval Barrichello. "Pokud jde o rychlost, počínám si lépe, než kdy dříve, a myslím, že za tu změnu může ona pozitivita v týmu.

Lidé říkají - nevyhráváte závody, tak jak můžete být tak pozitivní? Jako tým musíme společně věřit, že dáme dohromady něco, co nás dostane zpět na stupně vítězů, a další rok možná vyrobíme vůz, kterým dosáhneme i prvního místa.

Prošli jsme si obdobím 'zvykání'. Ale bylo to skoro 'období zábavy'. Jednou mi inženýr řekl 'Jak to tohle můžeš vědět?' - 'Protože jsem zas**** dobrej!' Byla to upřímná odpověď, ale myšlena v žertu. V mých komentářích nikdy není nějaká povýšenost.

Nikdy jsem nechtěl být lepší než ostatní, ale myslím si, že to, co řeknu, má dobrý dopad na auto. Tým tedy pokračoval a ukázal, že korekce v tunelu byly správné. Je tu nyní soulad mezi tím, co inženýrům řeknu, a pro zlepšování je to tedy velmi pěkné pracovní prostředí."

Barrichello věří, že by mohl mít Williams vítězné auto již v příštím roce, i když připouští, že je prakticky nemožné toto předvídat.

"Po těch 18 letech ve formuli 1 můžete téměř říci, že stát se může cokoli. Nikdy byste neřekli, že Brawn bude v loňském roce vítězný tým.

Není nutné provádět nějaké velké změny, abychom s touto věcí vyhrávali. Potřebujeme trochu na straně motoru a trochu na straně aerodynamiky.

Potřebujeme změnit charakteristiku vozu, abychom přece jen přidali trochu na přítlaku v některých oblastech, kde to potřebuji. Potřebujeme pracovat s pneumatikami - budeme mít nové pneumatiky. Je zkrátka potřeba trochu 'něčeho' a vyrobíme vítězné auto," zakončil Barrichello.