Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli brzy oznámí, kdo bude testovat jeho pneumatiky

Pirelli brzy oznámí, kdo bude testovat jeho pneumatiky

Zároveň se také rozhodně o tom, který vůz bude k těmto účelům použit.

Pirelli, od příští sezóny oficiální dodavatel pneumatik do Formule 1, by měl už brzy oznámit jméno jezdce, který se ujme úkolu testování gum pro příští rok. Zároveň bude také rozhodnuto o tom, který vůz se bude běhet testů používat.

V médiích už se objevily některé náznaky, s místem testovacího jezdce Pirelli je spojován například rezervní pilot Mercedesu Nick Heidfeld. Co se používaného vozu týče, má jít o monopost Toyoty.

Má se za to, že Pirelli má v plánu provést celkem šest testů předtím, než nové pneumatiky vyzkouší všechny týmy na společném testování v Abú Zabí v polovině listopadu.

"Nyní máme vyrobeny první modely pneumatik v poloviční velikosti pro účely testování v aerodynamickém tunelu," řekl tiskový mluvčí italské společnosti.

"Současně se pracuje na všech čtyřech směsích, přičemž jejich prototypy by měly být hotovy příští měsíc.

Nedávno proběhl test na okruhu Paula Ricarda ve Francii, ale to bylo s pneumatikami pro GP2. Odjeli jsme tam 120 kol bez jakýchkoliv problémů."

Co se jména testovacího jezdce pneumatik pro Formuli 1 týče, mělo by být známo buď příští týden, nebo týden poté. Určeni mají být dva permanentní testovací jezdci, jeden pro pneumatiky Formule 1 a jeden pro GP2. Ve stejné době budou oznámeny také detaily o použitém voze.