Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci McLarenu očekávají obtížný víkend

Jezdci McLarenu očekávají obtížný víkend

Hamilton: "Pokusíme se z toho vymáčknout maximum."

Jezdci McLarenu nevidí šance svého týmu při nadcházející Velké ceně Maďarska nikterak růžově a podle jejich názoru bude dokonce obtížné vtěsnat se do nejlepší pětky.

Rychlejší z mclarenů při odpoledním tréninku a zároveň vedoucí muž průběžného pořadí, Lewis Hamilton, dokázal obsadit pouhé šesté místo s odstupem 1,2s za nejrychlejším Sebastianem Vettelem.

"Silně ztrácíme v prostředním sektoru, téměř sekundu, a pak dalších pár desetin v prvním a posledním sektoru, myslím, že v posledním sektoru to bylo téměř půl sekundy," řekl Hamilton.

"Tlačíme, odvádíme tu nejlepší práci. Z balíku, který máme k dispozici, dostáváme maximum. Snažíme se zlepšit nastavení, ale to může udělat jen pár desetin.

Máme před sebou hodně práce, myslím, že tento víkend bude pouze o tom nasbírat co největší počet bodů a doufat, že ti před námi budou mít problémy. Pokusíme se z toho vymáčknout maximum, ale myslím, že by o tomto víkendu mohlo být složité dostat se do první pětky."

Lépe situaci týmu z Wokingu nevidí ani jeho týmový kolega Jenson Button, který na Hamiltona v pátek ztrácel další 4 desetiny sekundy.

"Bude to velmi složité," řekl Button. "Red Bull je zkrátka příliš rychlý. Dokázali zajet 1:20.0, zatímco my jsme se nepřiblížili ani k 1:21.0.

Vůz není dobrý na měkké sadě pneumatik, na tvrdší sadě vypadá dobře. Nevím, kde ztrácíme.

Jsem dost spokojený s vyvážením vozu. Je stále co zlepšovat, ale nikdy nenajdeme sekundu času. Uděláme maximum s tím, co tu máme k dispozici.

Chlapci vypouštějí duši, aby náš monopost zlepšili, a to v tuto chvíli potřebujeme, týmu však důvěřuji. Pokud se dostaneme v kvalifikaci mezi nejlepší pětku, měli bychom být velmi spokojeni."

Hamilton souhlasí, že s vozem McLarenu není nic v nepořádku, zkrátka jen nestíhá vražednému tempu Red Bullu.

"Je to nejlepší vůz, jaký jsem na této trati měl k dispozici, ale ani to nestačí," řekl Hamilton. "Pocit v zatáčkách je výborný, když ale více přitlačíte a pokusíte se snížit odstup, začne se vůz dostávat do špatného stavu. Ale myslím, že je to jen o přítlaku."