Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pirelli spokojeno s průběhem prvního testování

Pirelli spokojeno s průběhem prvního testování

Nick Heidfeld zkoušel nové pneumatiky v italském Mugellu.

Pirelli má za sebou první testy nových pneumatik pro příští sezónu, kdy se vrátí do Formule 1 a nahradí japonský Bridgestone v roli výhradního dodavatele obutí.

Testy proběhly na okruhu v italském Mugellu, přičemž role zkušebního pilota se ujal Nick Heidfeld. Němec byl pro svou novou roli uvolněn od týmu Mercedes, ve kterém letos působil jako třetí a rezervní pilot. Heidfeld testoval nové pneumatiky za volantem loňského vozu Toyoty, modelu TF109, který Pirelli umožnil vyzkoušet své obutí, aniž by byl zvýhodněn některý z týmů.

Cílem pro první dvoudenní testování bylo ověřit profil předních i zadních pneumatik a jejich konstrukci, další jízdy by se měly uskutečnit ještě v tomto měsíci.

Paul Hembery, ředitel závodního oddělení Pirelli, řekl: "Tohle byl první krok k našemu návratu do Formule 1 a my jsme velice spokojeni s tím, jak se pneumatiky chovaly a s informacemi, které se nám podařilo nasbírat.

Zaměřili jsme se na dokončení profilu a konstrukce předních a zadních pneumatik, což je proces, ve kterém budeme pokračovat ještě v několika následujících testech, které plánujeme.

Okruh v Mugellu má docela drsný povrch, dlouhé a středně rychlé zatáčky a také vlásenky a vyžaduje rychlé změny směru, takže je to docela dobrý základ pro test. Postupujeme podle plánu a z tohoto testování si odvážíme spoustu dat k analýze, což je přesně ta situace, ve které jsme chtěli být."