Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault se chce osobně setkat Räikkönenem

Renault se chce osobně setkat Räikkönenem

Cílem bude zjistit, jak je na tom finský pilot s motivací.

Šéf týmu Renault Eric Boullier se chce setkat s Kimi Räikkönenem, aby zjistil, jaké jsou Finovy pohnutky a skutečná motivace pro návrat do Formule 1. Francouzský tým nadále vyhodnocuje situaci ohledně místa ve druhém závodním kokpitu vedle Roberta Kubici.

Jak jsme vás již dříve informovali, Räikkönenův management kontaktoval tým Renault se zájmem o závodní sedačku pro rok 2011. Renault se netají tím, že prioritou je uchování si Vitalije Petrova, pakliže prokáže dostatečné zlepšení, nicméně stále také zvažuje pozitiva a negativa v angažování šampiona z roku 2007.

Předtím než se francouzský tým rozhodne, zda s Räikkönenem započne vážná jednání, chce se Boullier setkat s finským jezdcem a zjisti, zda je skutečně plně namotivovaný pro svůj návrat a získávání úspěchů s týmem Renault.

"Rozhodně se blíží doba, kdy budeme muset učinit rozhodnutí," řekl Boullier Autosportu. "Skutečně však chceme zvážit všechny možnosti. Rozhodl jsem se sdělit několika jezdcům, že s nimi nebudeme pokračovat v jednáních, nyní počkejme a uvidíme - Kimi však zůstává jedním ze scénářů.

Mnohokrát jsem řekl, že se s ním chci nejprve setkat, předtím než uděláme cokoli jiného. Chci více porozumět jeho tužbě vrátit se."

Petrovovy výsledky zůstávají neutěšené, naposledy chyboval v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru a rozbil svůj monopost o zeď, a Boullier připouští, že ho stále ruský nováček dostatečně nepřesvědčil, že je správným mužem pro sezónu 2011.

"Je to nadále frustrující, jelikož pokračuje ve svých chybách," vysvětluje Boullier. "Vyvíjíme na něj velký tlak; v pátek rozhodně neměl rychlost, ale měl ji v sobotu.

Kvalifikoval se třináctý, s nehodou v druhé části kvalifikace, čili šlo o zvláštní situaci. Závod mohl být dobrý, ale otevřel příliš dveře a Hülkenberg na něj předvedl kamikaze manévr. Je to závodění a bylo to nešťastné."

Na dotaz, zda rozhodnutí ohledně Petrovovy budoucnosti závisí na komerčních faktorech či výkonnosti, Boullier odpověděl: "Rozhodně nejde o peníze. Jde pouze o porozumění, zda je dobrým pro Formuli 1, a pro nás jde o poskytnutí maximální podpory, abychom se ujistili, že bude, řekněme, slušným druhým pilotem, který bude v příštím roce sbírat body.

Pokud Robert nyní bojuje o pátá místa a Petrov dokáže dojíždět sedmý či osmý, pak je to pěkné. Toto od mladého pilota očekáváme. Znamená to, že se jeho učební křivka stále zlepšuje. Pokud je však již na svém limitu, pak je to něco jiného."