Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen vyloučil návrat do Formule 1 s Renaultem

Räikkönen vyloučil návrat do Formule 1 s Renaultem

Francouzský tým jej prý pouze využil ke svému marketingu.

Kimi Räikkönen vyloučil návrat do seriálu Formule 1 v roce 2011 s týmem Renault. Mistr světa z roku 2007 je s francouzským týmem spojován již několik týdnů, avšak podle jeho vlastních slov jde o pouhý marketing Renaultu.

Šéf týmu Renault Eric Boullier se nechal po Velké ceně Belgie slyšet, že Räikkönen kontaktoval francouzský tým se zájmem o závodní angažmá a Finův management skutečně potvrdil, že k jistému kontaktu došlo - společně prý zkoumají všechny alternativy pro příští rok.

Zdálo se, že Renault skutečně zvažuje angažování finského pilota a brzy by mohlo dojít k započnutí vážných jednání, sám Räikkönen však nyní o záležitosti poprvé promluvil a vše důrazně popřel.

"Jsem velmi zklamaný z toho, že použili mé jméno pro svůj vlastní marketing," řekl Räikkönen finskému Turun Sanomatu.

"Ve skutečnosti jsem nikdy vážně o Renaultu neuvažoval a mohu vás ujistit, že jsem si stoprocentně jistý tím, že za Renault v příští sezóně jezdit nebudu."

Přitom ještě v tomto týdnu Boullier prohlašoval, že je francouzský tým povzbuzený zájmem z Räikkönenovy strany.

"Ano, je to tak," řekl Boullier. "Jen to ukazuje, že si práce, jaké jsme v této sezóně odvedli, lidé všímají a že jsme považováni za možného budoucí soupeře v boji o mistrovské tituly."

Räikkönenova slova jistě udělají radost Vitaliji Petrovovi, který se o své místo u Renaultu téměř nemusí bát. Společně s obchodním potenciálem své osoby bude pro Renault nejpravděpodobnější volbou i pro příští sezónu.