Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozruch kolem návratu na mě nemá žádný vliv - Räikkönen

Rozruch kolem návratu na mě nemá žádný vliv - Räikkönen

"Nikdy jsem se nějak nezajímal o to, co říkají ostatní lidé."

Kimi Räikkönen řekl, že boom, který se strhl kolem jeho návratu do Formule 1, jej od chvíle, co ohlásil podepsání smlouvy s Lotusem, nějak nerozhodil.

Mistr světa z roku 2007 ukončil měsíce spekulací o svém možném návratu do F1 po dvouleté přestávce, kdy závodil v Mistrovství světa rallye. Od té chvíle se jedním z hlavních témat diskuze stala otázka, zda bude znovu úspěšný.

Sám Räikkönen ale poté, co ve čtvrtek asistoval v továrně v Enstone při tvarování své závodní sedačky, řekl, že mu nezáleží na tom, co si o jeho rozhodnutí myslí ostatní.

"Kolem mého návratu vznikl v tisku docela rozruch a hodně se toho i napovídalo," řekl Räikkönen na oficiálních stránkách týmu Lotus. "Nemá to na mě žádný vliv.

Občas slyšíte nesmysly a jindy zase příjemné věci. Hlavní je, že návrat je to, co jsem chtěl a že mám s tímto týmem dobrou možnost, takže jsem šťastný.

Nikdy jsem se nějak nezajímal o to, co ostatní lidé říkají, nebo si myslí. Dělám si věci po svém, a pokud jsem s nimi spokojený, pak je to pro mě to nejdůležitější."


Fin také dodal, že v momentu, kdy usedl do kokpitu, aby si vytvaroval sedačku pro příští rok, to bylo poprvé, co se pořádně posadil do vozu Formule 1 od roku 2009, kdy závodil za Ferrari.

"Když jsem byl v Enstone naposledy, tak jsem rychle skočil do své sedačky, tohle je ale poprvé, co jsem se pořádně posadil do vozu Formule 1 s helmou od mého posledního závodu v roce 2009," řekl.

"Z počátku to bylo divné, protože kokpit vypadal trochu malý, to je ale normální. Je to jako v minulosti, když mi tvarovali sedačku - když poprvé usedáte do vozu, zdá se vám to trochu divné, ale rychle si zvyknete."