Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull věří, že Vettel s motory vystačí

Red Bull věří, že Vettel s motory vystačí

Pohonná jednotka Němci selhala dřív, než měla.

Red Bull věří, že Sebastian Vettel se letos popere o titul, aniž by ho přitom znevýhodnilo překročení limitu použití osmi motorů na sezónu, přestože Němec musel ve Velké ceně Koreje odstoupit z prvního místa právě kvůli poruše pohonné jednotky.

Vettel už v tréninku omezil své jízdy, aby ušetřil svému motoru nějaké kilometry, jenže agregát Renault nakonec selhal osm kol před cílem a připravil pilota Red Bullu o téměř jisté vítězství.

Motor, který ve Vettelově voze selhal, měl přitom za sebou pouze 1600 kilometrů, přičemž jeho výdrž by měla dosáhnout 2000 kilometrů.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner ale věří, že tato situace Vettelovi nezabrání plnohodnotně bojovat o titul.

"Snad to na něj bude mít jen zanedbatelný vliv," řekl o Vettelovi Horner. "Snad jeho motory ještě budou schopny odjet dost kilometrů na to, aby bez problému dokončil letošní sezónu.

O tomto víkendu to měl s počtem kilometrů svého motoru trochu těsné, právě proto odjel (v tréninku) jen málo kol. Samozřejmě to není ideální situace."

Horner zároveň řekl, že před poruchou motoru nepřišlo žádné varování a proto byla exploze pohonné jednotky překvapením jak pro tým, tak pro samotného Vettela.

"První indikací bylo, když nám v nájezdu na cílovou rovinku rádiem sdělil 'problém s motorem'. Pak už to samozřejmě bylo pro všechny viditelné, když se ten problém na konci cílové rovinky projevil, takže to byla zcela náhlá porucha motoru.

Nepřišlo žádné varování a my nevíme proč. Byla to pro Sebastiana docela krutá smůla. On udělal všechno správně, stejně tak i tým, a přijít o velkou cenu ve chvíli, kdy je cíl téměř na dohled, to je velice, velice frustrující."