Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ralf do Toyoty, ale za jakých podmínek?

Ralf do Toyoty, ale za jakých podmínek?

Podmínky kontraktu zůstávají nejasné.

Zdá se, že spekulace na téma angažmá Ralfa Schumachera u stáje Toyota hned tak neskončí. Jak jsme Vás informovali v článcích Je to definitivní: Ralf příští rok v Toyotě a Ralf potvrdil jednání s Toyotou, potvrdily obě strany přestup německého pilota do stáje se základnou v Kolíně počínaje sezónou 2005. Smlouva byla údajně podepsána na tři roky.
 
Co však zveřejněno nebylo, jsou podmínky kontraktu. "I když nemůžeme zveřejnit žádné specifické detaily smlouvy, dojednali jsme rozumné podmínky," uvedl šéf stáje Toyota Tsutomu Tomita.
 
"Jak již to bývá, jsou čísla týkající se rozpočtů formule 1 prezentována médii značně nadhodnocená. Zvěsti o smluvních podmínkách mezi Toyotou a Ralfem nejsou výjimkou."
 
Podle některých informací si měl Ralf za sezónu přijít na 9-10 miliónů liber. Tuto sumu měl údajně požadovat manažer Ralfa Willi Weber. Smlouva je však vždy otázkou nabídky a poptávky. Je tedy pravděpodobné, že konečná částka bude nakonec mnohem nižší. Mladší z bratří Schumacherů totiž letos neprožívá příliš dobrou sezónu a je pravidelně porážen svým týmovým kolegou Juanem Pablem Montoyou.
 
Ralf se momentálně zotavuje z těžké nehody, ke které došlo během GP USA. Je otázkou, kdy se němec vrátí do kokpitu FW26 a jestli se tam vůbec vrátí. Do konce sezóny zbývá osm závodů a již teď je jasné, že do GP Velké Británie Ralfa opět nahradí Marc Gené.