Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Huleš zemřel na následky pokusu o sebevraždu

Huleš zemřel na následky pokusu o sebevraždu

ČTK to v prohlášení oznámila jezdcova manželka.

Dnes dopoledne zemřel na následky zranění způsobených při pátečním pokusu o sebevraždu motocyklový jezdec Jaroslav Huleš. Stalo se tak v písecké nemocnici, kde byl dlouholetý účastník mistrovství světa od víkendu hospitalizován na oddělení ARO v kritickém stavu s těžkým poškozením mozku.

ČTK to v prohlášení oznámila jezdcova manželka Eva, která společně s rodinou zároveň poděkovala všem příznivcům, kteří se v minulých dnech zajímali o Hulešův aktuální zdravotní stav. "Náš dík a uznání patří lékařům nemocnice v Písku, jejichž velká snaha byla nakonec marná. Přístup mnoha příznivců je nám velkou morální oporou v těchto těžkých chvílích," uvedla Eva Hulešová, s níž měl jezdec čtyřletého syna Jakuba.

Čimelický závodník, jenž se rozhodl skoncovat se životem oběšením v den svých třicátých narozenin, debutoval v mistrovství světa silničních motocyklů před deseti lety. Od té doby absolvoval přes sto Velkých cen, jeho nejlepšími úspěchy byla šestá místa v Jerezu (1998) a na Sachsenringu (2001). Před třemi lety obsadil konečné patnácté místo ve třídě do 125 ccm.

Loni v prosinci mu organizátoři šampionátu nepovolili návrat do závodů v nejslabší třídě do 125 ccm, přestože už měl domluvené angažmá s českým týmem Elit. Oficiálním důvodem byl příliš vysoký věk pro účast v nejslabší kubatuře.

V lednu se dohodl na startu v německém šampionátu superbiků, ale pak přišla další změna a Huleš podepsal smlouvu s rakouskou stájí, která se účastní mistrovství světa ve vytrvalostních závodech. V dubnu si však při pádu během tréninku na Masarykově okruhu v Brně vážně poranil ruku a rameno a úvod sezony zmeškal.