Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli v Bahrajnu zkompletovalo své letošní testování

Pirelli v Bahrajnu zkompletovalo své letošní testování

Na okruhu Sakhir najeli jeho piloti téměř tři tisíce kilometrů.

Pirelli v Bahrajnu zkompletovalo letošní testování svých nových pneumatik, se kterými se v sezóně 2011 vrátí do Formule 1. V roli jediného dodavatele obutí přitom nahradí odcházející Bridgestone.

Italský výrobce si pro poslední letošní test vybral bahrajnský Sakhir, dějiště úvodního podniku nové sezóny. Testovací jezdci Pirelli Pedro de la Rosa a Romain Grosjean přitom najezdili téměř 3 000 kilometrů.

Pirelli tak s novými pneumatikami najezdilo více než 10 000 kilometrů, nepočítaje dvoudenní seznamovací testování všech týmů v Abú Zabí v týdnu po závěrečné velké ceně.

Test v Bahrajnu, který byl narušen písečnou bouří, byl zaměřen na doladění směsí a konstrukce pneumatik.

"Já myslím, že tohle dokazuje, že ať jste kdekoliv na světě, nejisté počasí může dorazit v různých podobách," řekl ředitel oddělení pro motorsport u Pirelli Paul Hembery. "Formule 1 ale je o očekávání neočekávaného a my jsme byli schopni na tyto měnící se podmínky rychle zareagovat prodloužením našeho testu.

Díky tomu času navíc jsme možná byli schopni zvládnout o trochu víc, než jsme původně plánovali, takže všechno nakonec vyšlo velmi dobře. Vyzkoušeli jsme celou naši škálu suchých pneumatik a dosáhnout toho bodu, ve kterém teď jsme, jen pět měsíců poté, co naše pneumatiky pro Formuli 1 v sprnu poprvé v Mugellu vyjely, je úžasným důkazem oddanosti a schopností, které prokázali všichni členové našeho týmu.

Nasadili jsme dva jezdce, abychom mohli porovnávat dvě různé zpětné vazby a skutečnost, že obě na konci testu vypovídaly o stejných pozitivech, jen podtrhuje pokrok, který jsme zaznamenali. Stále nás čeká nějaká práce, můžeme však do roku 2011 vstupovat sebevědomě."

Pirelli se ke svému testování vrátí 9. a 10. ledna 2011, opět v Bahrajnu, než se přesune do Abú Zabí, kde od 15. do 18. ledna proběhne další třídenní test.