Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Petrov doufá ve snazší druhou sezónu

Petrov doufá ve snazší druhou sezónu

"Formule 1 je pro nováčka velice obtížná."

Vitalij Petrov doufá, že si po svém náročném debutovém ročníku ve Formuli 1 povede ve své druhé sezóně mnohem lépe.

Petrov, historicky první Rus závodící ve Formuli 1, výrazně zaostal za svým týmovým kolegou Robertem Kubicou, který se zasloužil o většinu bodů, které Renault loni nasbíral.

I přes nespokojenost týmu s jeho nekonzistentními výkony a častými haváriemi Petrov podepsal novou dvouletou smlouvu a věří, že letošní rok pro něj bude díky získaným zkušenostem snazší.

"Je to Formule 1, pro nováčka je to velice obtížné," řekl Petrov. "Bylo to hodně o poznávání, tratě, vůz, jak tým ve Formuli 1 obecně funguje. Byl jsem trochu pod tlakem, trochu nervózní, ale nakonec jsem našel řešení pro to, jak to zvládat a funguje to, takže v příštím roce to pro mě bude trochu jednodušší.

Tým Renault mi dal šanci jezdit a já jsem opravdu hrdý na to, že jsem jeho součástí. Alonso s tímto týmem dvakrát získal titul a já stále věřím, že dokážeme velké věci. V tuto chvíli zůstávám s tímto týmem na další dva roky. Budeme tvrdě pracovat a snažit se vést si dobře."

Mladý Rus však podotkl, že vedle Roberta Kubici je velice náročné se učit, neboť Polák je velmi uzavřeným člověkem.

"Pokud je vaším týmovým kolegou Robert, nemůžete se od něj nic naučit, protože je stále uzavřeným člověkem. Můžete pouze sledovat jeho data, jak pracuje, co říká svému inženýrovi a to je vše.

Takže jsem se od něj moc nepřiučil, jen z jeho dat, jak jezdil a způsobu, jak mluvil se svým inženýrem."

Petrov také přiznal, že nová pravidla jeho situaci rozhodně neusnadňují, neboť se opět bude muset učit.

"Moc ne, protože je to pro mě opět něco nového, zadní křídlo, pneumatiky jsou největší neznámou, protože s těmi novými pneumatikami ještě nikdo nejezdil. Pro mě je to součástí učení, teď budeme mít testovací dny, tak budu mít čas je poznat."