Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello je po prvním dnu testů pozitivní

Barrichello je po prvním dnu testů pozitivní

Nicméně, Brazilec zatím není příliš spokojený s vyvážením vozu.

Rubens Barrichello popsal první seznámení s vozem FW33 na trati ve Valencii jako pozitivní, s novým monopostem dnes zvládl odjet 77 kol a zakončil den na 11. místě, se ztrátou 3,5 sekundy na nejrychlejšího muže.

Barrichello nicméně neměl bezproblémový den - zajetí většího počtu kol zabránila porucha systému KERS, tým je však přesvědčen, že věc dokáže do zítřka napravit.

Brazilec byl po dnešku spokojen, ačkoli připustil, že po prvním dnu testů je obtížné hodnotit potenciál vozu. Hlavním bodem programu dnes byl test nastavitelného zadního křídla.

"Hodně jsme se naučili," řekl Barrichello. "FW33 je odlišný vůz a vyžaduje odlišné nastavení a mnoho věcí ještě musíme pochopit, a dnes jsem tedy zejména najížděl kilometry. Vyvážení vozu nebylo příliš dobré, ale bude velmi těžké získat vůz, z kterého budete mít dobrý pocit, při takovémto množství paliva v nádrži."

Dodal, že na něj udělal dojem design nového FW33, které v sobě skrývá velmi kompaktní převodovou skříň, což dovoluje velmi čistý průtok vzduchu na spodní sekci zadního křídla.

"Vůz je krásný," řekl Barrichello. "Záď vozu je zpracována fantasticky. Když se nyní podíváte na tabulku časů, řekli byste 'to je velmi špatné', ale já si nemyslím, že ji lze brát vážně, neboť jsou příliš velké rozdíly v množství paliva v nádržích. Nemám obavy.

Mezi prázdnou nádrží a tím, s čím jezdíme my, je mnohem větší rozdíl než tři sekundy. Řekl bych, že z toho, co jsme dnes viděli, není možné srovnávat se s nejrychlejšími časy.

Loni jsem se v prvním závodě kvalifikoval mimo nejlepší desítku a to jsem byl při jednom z testů na vrcholu tabulky. To ukazuje, kolik může palivo udělat. Musím se soustředit pouze na vyvážení vozu a sledovat vývoj."