Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: "Náš vůz vypadá odlišně ve srovnání se soupeři."

Hamilton: "Náš vůz vypadá odlišně ve srovnání se soupeři."

Nový MP4-26 představí McLaren již zítra v Berlíně.

Lewis Hamilton, který ve středu ve Valencii usedl pouze do přechodného MP4-25A, se podle svých slov již nemůže dočkat, až vyzkouší nový stříbrný monopost. Ten bude veřejnosti představen již zítra v Berlíně.

"Jsem si jistý, že náš nový vůz bude dobrý," řekl Hamilton. "Jsem o tom přesvědčen. Vypadá odlišně v porovnání s ostatními a věřím, že se to odrazí i v jeho výkonnosti. Ferrari a Red Bull vypadají spíše jako evoluce loňských vozů."

McLaren se rozhodl nenasadit svůj nový monopost do prvních předsezónních testů ve Valencii - podle představitelů týmu šlo o taktické rozhodnutí a nikoli skutečnost, že by byl britský tým ve vývoji pozadu.

Dle náznaků má mít MP4-26 v mnoha ohledech radikální design. V minulých dnech se také v souvislosti s odvážným systémem výfuků, který ve Valencii představil Lotus Renault, mluvilo o tom, že McLaren má již rovněž vyvinutý obdobný koncept.

Přestože McLaren oproti svým rivalům ztrácí drahocenný čas, neboť všichni hlavní soupeři již ve Valencii prohánějí své nejnovější specifikace, podle Hamiltona jde vše podle plánu.

"Jsem optimistou," pokračoval. "Je pro mě vzrušující usednout do nového vozu a sledovat, jak se bude chovat. KERS jsme již měli dříve, čili jsem si jistý, že zde problém nebude. Nastavitelné zadní křídlo se zdálo být v simulátoru poměrně jednoduché.

Samozřejmě je před námi velká výzva, jelikož se změnila pravidla. Ale všichni začínají od nuly."

Hlavním programem McLarenu ve Valencii je porozumět novým pneumatikám Pirelli. Loňský vůz byl pro tyto účely lehce upraven, aby simuloval úroveň přítlaku letošních vozů.

"Dosáhli jsme dobrého porozumění pneumatikám," řekl Hamilton. "Snadněji se k nim přistupuje, ale neposkytují takovou úroveň přilnavosti jako měly pneumatiky Bridgestone. Těším se, co si o nových gumách bude myslet Jenson. V simulátoru byl rychlý a velmi soustředěný. Budeme společně tlačit."

Cíle pro rok 2011 pak pro Hamiltona i týmového kolegu Jensona Buttona nejsou menší než zisk obou titulů mistrů světa.

"Samozřejmě, že chceme vyhrát šampionát," dodal Hamilton. "Pokusíme se projít rokem s co nejméně dramaty a pokusíme se získat oba šampionáty, což už se nám nepovedlo dlouhou dobu."