Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton pomýšlí na svůj druhý mistrovský titul

Hamilton pomýšlí na svůj druhý mistrovský titul

"Cítím se stejně fit, soustředěně a odpočatě jako při svém debutu."

Lewisi Hamiltonovi po dnešním představení nového monopostu McLarenu nechybí optimismus a pomýšlí na svůj druhý mistrovský titul ve Formuli 1. Věří, že MP4-26 bude dostatečně silný na to, aby mu umožnil v roce 2011 bojovat o vítězství.

"Věřím, že vůz prokáže svoji inovativnost i na trati v příštím týdnu," řekl Hamilton. "Vstupuji do roku 2011 s uvolněnou, avšak odhodlanou, myslí.

Během zimní přípravy jsem se v žádném případě nešetřil a v mnoha směrech se cítím stejně fit, stejně soustředěně a stejně odpočatě jako před svou první sezónou ve Formuli 1 v roce 2007.

Strávil jsem posledních pár týdnů rozhovory s našimi designery a inženýry a jsem nesmírně šťastný, že jsme vytvořili vůz, který nám opět dovolí bojovat na špici."

Šampion z roku 2008 připustil, že jeho osobním cílem je opět bojovat o mistrovský titul.

"Toto bude má pátá sezóna ve Formuli 1," dodal. "Čili mým cílem pro tento rok je postarat se o tom, aby vše klaplo tím nejlepším možným způsobem a abych byl, stejně jako loni, schopen opět bojovat o mistrovský titul až do posledního závodu.

Samozřejmě budeme s Jensonem v roce 2011 bojovat proti dalším třem mistrům světa a to je důkazem síly současné Formule 1.

Je neuvěřitelně těžké říci, kdo bude vpředu, ale jsem ryzím závodníkem a těším na fantastické, těsné závodění a další napínavé zakončení - a doufejme, že s pilotem McLarenu na vrcholu!"