Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vitalij Petrov viní z chyb brzdy

Vitalij Petrov viní z chyb brzdy

Rus si zároveň během testů poprvé vyzkoušel systém KERS.

Vitalij Petrov doufá, že tým Renault již vyřešil problémy s brzdami, se kterými se během svých dvou testovacích dnů v Jerezu potýkal.

Rus se v obou dnech dostal s vozem do hodin, za které podle něj může systém KERS.

Poté, co na voze v závěru dnešního dne udělali s týmem nějaké změny, je Petrov optimistou v tom, že příští týden se budou moci během testů v Barceloně zaměřit na celkové nastavení vozu.

"Na brzdách jsme našli nějaké dobré věci, což je pro mě velmi důležité," řekl Petrov. "Je to poprvé, co používám KERS, takže jsme strávili spoustu času prací v této oblasti.

Bylo velmi obtížné najít správné nastavení. S KERSem je to oproti loňskému roku hodně odlišné. Když poprvé šlápnete na brzdu, zadní kola se okamžitě zablokují.

Tlačili jsme a celý den jsme šli správnou cestou, v poslední minutě jsem vyjel a otestoval brzdy. Teď doufám, že to bude v Barceloně fungovat."


Tým měl v plánu, že dnes odpoledne odjede vzdálenost celého závodu, jenže ztratil hodně času kvůli problému, který Petrov popsal jako únik tekutiny. Nicméně byl spokojen s množstvím práce, kterou během dvou dnů v autě odvedli.

"Bylo to pro nás přínosné, vyřešili jsme mnoho problémů a hodně jsme se o autě naučili," dodal. "Myslím, že v Barceloně můžeme udělat nějaký pořádný test."