Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mateschitz očekává pokračující rivalitu mezi piloty Red Bullu

Mateschitz očekává pokračující rivalitu mezi piloty Red Bullu

Tým chce však pokračovat v rovnocenném přístupu k oběma jezdcům.

Majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz se nechal slyšet, že očekává v nadcházející sezóně stejnou míru rivality mezi svými piloty v boji o mistrovský titul jako v loňském roce.

Dvojice Mark Webber a Sebastian Vettel loni rozhodně neměla nikterak jednoduchý vztah - pnutí mezi oběma piloty vyvrcholilo například vzájemnou kolizí v Turecku či otevřenou kritikou Webbera ohledně upřednostňování jeho týmového kolegy.

Piloti Red Bullu po konci loňské sezóny prohlásili, že pročistili vzduch, Mateschitz je nicméně přesvědčen, že rivalita mezi oběma piloty nebude v letošní sezóně o nic menší. Dodal, že tým rozhodně nechce upustit od své strategie a k oběma jezdcům bude přistupovat rovnocenně.

"Sebastian je plně motivovaný a Mark nemá co ztratit," řekl Mateschitz. "Nebudou si dávat dárečky, očekávám podobnou situaci jako v loňském roce. A nadále mohou oba volně závodit, neměníme naši strategii."

Mateschitz podle svých slov věří, že má Webber vše potřebné, aby mohl s Vettelem bojovat, a podivoval se spekulacím, že by mohl Australan na konci sezóny odejít do závodnického důchodu.

"Proč by to dělal?" řekl Mateschitz. "Má ocelové tělo a psychicky je v perfektní formě. Pokud s námi nebude pokračovat, dostane nabídku někde jinde. Je to top jezdec, na stejné úrovni jako Sebastian. Oba jsou to výjimeční lidé, jejich charakter nevyjímaje."

Letošní bitva o mistrovský titul je podle Rakušana zcela otevřená a uznává, že obhájit loňské tituly může být pro Red Bull obtížnější než jejich zisk.

"Vůbec poprvé jsme my lovnou zvěří a nikoli lovci, což je nová zkušenost. I ve Formuli 1 je snazší něčeho dosáhnout něž si to pak udržet. Nechci pro rok 2011 uvádět nějaké předpovědi, na to je příliš brzy. Než dorazíme do Bahrajnu, každý tým bude mít odlišné vozy s novými komponentami."