Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Red Bull znovu o tom, jak ho nebaví prohrávat

Red Bull znovu o tom, jak ho nebaví prohrávat

Mateschitz hovoří o ztrátě zájmu o F1, viní Renault.

Ano, Red Bull je doma na Red Bull Ringu a fanoušky opět krmí řečmi o tom, jak je výrobce energetických nápojů nespokojený s motory Renault, nebaví ho nevyhrávat a opět naznačil i možnost úplného stažení svých týmů z F1. Přečtěme si tedy jeho nejnovější prohlášení.

"Sebrali nám nejen čas a peníze, ale i odhodlání a motivaci," řekl Mateschitz na účet Renaultu. "Neexistuje vůz ani jezdec, kteří by dokázali kompenzovat tak velký nedostatek koňských sil. Kromě toho jsou omezení aerodynamiky tak striktní, že náš designér Adrian Newey již nemůže svůj talent využít naplno. A ještě k tomu jsme použili čtyři motory, takže přijdeme o pozice na startu. Co ještě se musí stát, abychom přišli i o poslední motivaci?"

Red Bull má s Renaultem smlouvu na odebírání motorů do konce roku 2016 a Berniemu Ecclestonovi se upsal až do roku 2020, ale Mateschitzovi by to prý v odchodu beztak nezabránilo, kdyby se tak rozhodl.

"Kolik týmů už odešlo přes podepsané smlouvy? Když jednou někdo chce odejít, nemáte ho jak zadržet. Nyní nemohu předpovědět, co se stane během dvou nebo tří let, kdo z F1 odejde nebo naopak přijde. Nevím, zda si ponecháme naše týmy. V F1 je lepší neříkat nic dopředu."

Nakonec se však Mateschitz přece jen snažil být trochu optimistický a řekl, že stále věří ve vyřešení problémů Renaultu, i když jenom proto, že naděje umírá poslední.

"Nadále doufáme (že se Renault zlepší). Vždyť naděje umírá poslední."